Näytteitä punaisista pyöräteistä

Punaista asfalttia on käytetty vuosikymmenet jo muun muassa Kirkonkyläntiellä. Kuva Teija Loponen

Näitkö jonkun poraavan reiän pyörätielle?

Kaupunki selvittää kesän aikana pyöräteillä käytetyn punaisen asfaltin vaurioitumisherkkyyttä.

Selvityksessä otetaan poranäytteitä punaisista asfalteista sekä referenssiasfalteista ja tutkitaan näytteet laboratoriossa.

Poranäytteitä otetaan pyöräväyliltä eri puolilta Helsinkiä. Näitä porauskohteita on myös Viikissä ja Jakomäessä. Töiden ajaksi pyöräteille tehdään kevyet liikennejärjestelyt siten, että liikenteelle aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä. Näytteenottoreiät paikataan mustalla asfalttimassalla.

Selvityksen tuloksena saadaan tietoa punaisen asfaltin ominaisuuksista ja vaurioitumisherkkyydestä verrattuna perinteisiin asfaltteihin. Helsingissä on käytetty punaista asfalttia pyöräteillä niiden erottelun parantamiseksi 2000-luvun alusta alkaen.

TL

Edellinen artikkeliUimaveden lämpötila verkkopalvelusta
Seuraava artikkeliPukinmäen Säveltäjänpuiston teatterilavalla avajaiset