Tapaninvainion uimavesi todettiin hyväksi

Pikkukosken uimarannalla 30.6. havaittu jäteveden haju ei ollut tutkimusten mukaan peräisin uimavedestä.

Uimarantavalvojat havaitsivat Pikkukosken uimaranta-alueella jäteveden hajua 30.6.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut otti Vantaanjoen varren uimarannoilta Pikkukoskelta, Pakilasta ja Tapaninvainiosta vesinäytteet samana päivänä. Tulosten perusteella uimavesissä ei ole havaittavissa jäteveden vaikutuksia.

Hajun aiheuttaja uimarannalla ei ole selvinnyt, mutta syyksi epäillään alueen viemäröintiä. HSY jatkaa selvityksiä alueen viemäröinnin osalta. Ympäristöpalvelut seuraa uimavesien laatua säännöllisesti.

Vantaanjoen varren uimarantojen veden laadun on todettu heikkenevän rankkasateiden yhteydessä ja tällöin uimista ei suositella. Vantaanjoen varren uimarannoilla esiintyy ajoittain myös sinilevää. Ennen uimaan menoa on syytä varmistaa, ettei uimavedessä esiinny sinilevää.

TL

Edellinen artikkeliPadel-kenttä valmistui Siltamäkeen
Seuraava artikkeliAjoreitti muuttui Jäkälätiellä juhannuksen jälkeen