Lomatauon paikka

Päätoimittaja Teija Loponen

Lämpimät säät ovat hellineet meitä viileän kevään ja alkukesän jälkeen. Lämpöasteita oli viime viikolla vähän turhankin paljon, etenkin työssä käyvien ja iäkkäiden mielestä. Helppoa ei ole ollut esimerkiksi rakennustyömailla kaikki suojavaatteet päällä, ja rakennuskohteitahan täällä riittää. Toivottavaa on, että uusia rakennuksia, kuten tulevaa Malmin sairaalan lisärakennusta, suunniteltaessa otetaan huomioon sisätilojen kunnollinen viilentäminen. Liian lämpimässä työskentely vie voimat ja myös heikentää ajatusten kulkua. Useimmilla aloilla ei ole varaa tehdä virheitä – ei edes kuumuuden piinatessa.

On mainiota, että vielä löytyy jonkin verran vesiposteja, joissa ohikulkijat voivat vilvoitella itseään ja juoda, jos vesipullo on unohtunut kotiin tai ehtinyt jo ulkoillessa tyhjentyä. Koillisessa on yhä seitsemän vesipostia, joskin Tapanilasta Aapontien vesipostista tuli jo viestiä, että se ei toimi. Vesipostiverkko oli aiemmin huomattavasti tiheämpi, mutta uudiskortteleihin niitä ei ole rakennettu ja monet vanhatkin vesipostipisteet on jo poistettu käytöstä erilaisista syistä. Aiemmin kohtaamispaikkoinakin toimineet vesipostit ovat osa katoavaa kulttuuria.

Mainio asia on sekin, että vielä joissakin leikkipuistoissa on vesialtaita, jotka näillä helteillä ovat lasten erityisiä suosikkipaikkoja. Alkanut heinäkuu on yleisin lomakuukausi, eikä kaikilla ole mökkiä, jonne lähteä lomaansa viettämään. Uimarantakin Tapaninvainiosta ja myös Pukinmäen kohdalta löytyy, mutta joka puolelta Koillista ei niihinkään helposti pääse ainakaan ilman omaa autoa. Siksi lähipuistoihin on toivottu enemmän altaita lapsiperheiden iloksi. Vantaanjoella iloa tuottavat myös onkilaiturit. Niiltä voi jokainen kokeilla onneaan tai taitojaan vaikka itse tehdyllä mato-ongella.

Alkaneen heinäkuun myötä Lähitieto-lehti jää perinteiselle kuukauden lomatauolle. Tämän numeron jälkeen seuraava paikallislehtemme ilmestyy elokuun 10. päivä. Silloin lähenee koulujen alku ja samaten harrastustoiminnat. Tuossa elokuun ensimmäisessä lehdessä onkin runsaasti harrastustarjontaa, josta valita itselleen mieluista puuhaa alkavaan syyskauteen. Mutta nyt ensin lomaillaan!

Leppoisaa lomaa ja hellivää heinäkuuta!

Edellinen artikkeliKutkuttavien matsien myötä heinätauolle
Seuraava artikkeliPadel-kenttä valmistui Siltamäkeen