Kunnossapitoa kaivataan

Kuva Sunnuntaipalstalaisten kävelytieltä Malmin suuntaan. Kuva Heikki Vahantaniemi

– Sunnuntaipalstoilta Malmille kulkevien väylät ovat surkeassa kunnossa. Olen laittanut tästä palautetta Staralle ja mitään ei ole tapahtunut. Samaan aikaan kun Stara kerää tonneittain hiekotushiekkaa kaduilta, niin tänne ei olla saatu korjausta. Kevättalvella kevyen liikenteen väylää ei päässyt esimerkiksi lastenvaunujen kanssa ollenkaan kulkemaan. Pitääkö itse ostaa siihen pari kuormaa hiekkaa, pohdiskelee Heikki Vahantaniemi.

Vastaava ongelma on Fallkullan Sointutien tienoilla. Siellä asukkaan mukaan kävelykatuja on hoidettu todella huonosti viimeisen vuoden aikana.  

– Alkutalvesta Sointutien mutkaan kertyi hulevesiä, jotka jäivät koko talven autoilijoiden ja kävelykadulla liikkuvien riesaksi jäätymisen lumimyräköiden vuoksi. Vielä toukokuun puolivälissä Sointutiellä Helluntairaitti -korttelin hiekkoja katuja ei ollut korjattu. Sointutien ja Joutsenraitin (kävelykatu/ kevytliikenne) suojatien merkit molemmin puolin katua ovat olleet monta kuukautta maassa, joko lumiaurojen tai ilkivallan vuoksi. Suuri vaara on, että lapset, jotka tietävät, että on turvallista esimerkiksi pyöräillä kyseisen suojatie yli, saattavat luottaa autoilijoiden pysähtymiseen. Alueen autoilijat toki tietävät, siinä olevan suojatien, mutta vieraat autoilijathan eivät tiedä, pohdiskelee Sointutien asukas.

TL

Sointutien ja Joutsenraitin suojatiemerkkejä oli maasta vaikea huomata.
Edellinen artikkeliJohtokivenpolku hivenen turvallisemmaksi
Seuraava artikkeliPihlajamäessä halutaan pitää kiinni omasta terveysasemasta