Johtokivenpolku hivenen turvallisemmaksi

Katumaalaus osoittaa, missä kohtaa pyörien tulisi kulkea. Kuva Ilmi Pantsari-Virta

Pihlajamäessä Johtokiventie 1 asukkailla on ollut jo vuosia erikoinen ongelma. Taloyhtiön pihan halkaisee Johtokivenpolku, jota käyttävät pyöräilijöiden ja kävelijöiden lisäksi toisinaan myös moottoripyörät ja autot.

Talon asukkaille, etenkin leikkipaikalle juokseville lapsille, kaikki pihan poikki kiitävät menopelit pyöristä alkaen aiheuttavat vaaratilanteita.

Asukkaat ovat monesti olleet asiasta yhteydessä kaupunkiin ja myös valtuutetuilta on pyydetty asiassa apua.

Viime kesänä Lähitiedon kysellessä asiasta lupasi Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön liikenneinsinööri Noora Lahtela pienenä parannustoimenpiteenä, että kaupunki kieltää Johtokivenpolulla mopoilun ja muuttaa väylän rinnakkaiseksi jalankulun ja pyöräilyn väyläksi.

Ratkaisu ei Lahtelan mukaan poista asukkaiden ja pyörien kohtaamisvaaraa, mutta toivottavasti parantaa pyöräilijöiden sijainnin ennustettavuutta väylää ylittäessä.

– Jalankulun ja pyöräilyn tiemerkinnät myös viestivät autoilijoille, ettei väylälle ole moottoriajoneuvolla asiaa, totesi Lahtela viime kesäkuussa.

Melkein vuosi ehti vierähtää.

– Nyt 30.5. Johtokivenpolku sai kuviot asfalttiin ja luvatun liikennemerkin. Tosin tuon merkin vain Pihlajamäen ostarilta päin tuleville. Korjaako se pihalla kulkua turvallisemmaksi, se jää nähtäväksi, toteaa hankkeessa aktiivisesti toiminut talon asukas Ilmi Pantsari-Virta.

Teija Loponen

Johtokivenpolulle asennettiin toukokuun lopussa liikennemerkki kertomaan Pihlajamäen ostoskeskuksen suunnasta tuleville, että kyseessä on rinnakkainen jalankulun ja pyöräilyn väylä.
Edellinen artikkeliVantaanjoella ei pidä uida rankkasateiden jälkeen
Seuraava artikkeliKunnossapitoa kaivataan