Luonnonkukkien päivänä retkeillään

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen.

Tapanila-seuran aktiivit ja Tapanilan kylätila järjestävät Suomen Luonnonsuojeluliiton kehittämän Luonnonkukkien päivän kukkaiskävelyn 19.6. Mosan hiekkateillä. Pari tuntia kestävä retki lähtee Ormioiden johdolla kylätilan pihalta, Veljestenpiha 9, kello 11 ja paluu on samaan paikkaan noin kello 13. Varusteena oma kynä ja sään mukainen asu.

Jakomäessä lähdetään myös kasviretkelle Jakomäen linnoitusalueelle. Linnoitusalue on osa Helsingin vanhaa puolustuslinjaa. Kallioilla ja valleilla perehdytään niiden monipuoliseen kasvivalikoimaan. Lähtöpaikkana on klo 14 Kaivantokuja 2, Jakomäentien ja Kaivantokujan risteys. Retki kestää kaksi tuntia ja on osa pääkaupunkiseudun luontoretkikalenterin tarjontaa.

TL