Onnea tuplaten!

Päätoimittaja Teija Loponen

Tänään nautitaan kesäkuun ensimmäisestä päivästä. Osa työelämässä olevista viettää jo lomiaan ja koululaiset pääsevät lomalaitumille loppuviikosta. Lauantaina juhlistetaan myös uusia ylioppilaita, näillä valkolakkien saajilla onkin ollut hyvin erilaiset ylioppilaskirjoitukset. Kaikilla koulunsa päättävillä on moninkertaisesti syytä juhlaan kaikista haasteista selvittyään. Kouluissa kevätjuhlia vietetään innolla, sillä niitä ei voitu kahtena edellisenä keväänä järjestää lainkaan perinteisellä tavalla. Osassa kouluja on sen verran ahdasta, että kevätjuhliin pääsee vain rajoitettu määrä vanhempia.

Koulujen loputtua alkaakin sitten toisenlainen arki, ohjelman kehittäminen pitkälle lomajaksolle. Erilaisia päiväleirejä järjestävät monet täälläkin toimivat seurat ja järjestöt. Osa lapsista saattaa löytää kesälomatekemisistään tulevien vuosien uuden kivan harrastuksen. Yläasteikäisiä puolestaan siirtyy Kesäsetelin turvin moniin työpaikkoihin muutamaksi viikoksi hankkimaan taskurahaa itselleen. Varsinaisia pidempikestoisia kesätöitä on ainakin osalla nuorista ollut kova työ löytää, moni yritys kun toimii yhä niukilla varoilla koronakurimuksen jälkeen. Silti lyhytkin työjakso antaa jo hyvän kuvan siitä, millaista työelämässä on ja millaisia työtehtäviä on olemassa. Lyhyestäkin kesätyökokemuksesta on apua tulevassa opiskelupaikan- ja ammatinvalinnassa.

Uusien ylioppilaiden lisäksi tällä viikolla on juhlistettu monilla työpaikoillakin Leijonien nappaamaa jääkiekon maailmanmestaruutta. Etenkin finaaliottelu oli äärimmäisen tiukka, mutta hyvin valmennettu joukkue selvisi paineista. Näitä mahtavia jääkiekkoilijoita on Koillisenkin kulmilta lähtenyt maailmalle useita. Heitä ovat muun muassa Tapulikaupungissa kasvanut Jere Karalahti, Tapanilan poika Lennart Petrell ja Suutarilasta kotoisin oleva, alle 20-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueeseen kuulunut Teuvo Teräväinen, joka pelaa nykyään NHL-joukkue Carolina Hurricanesissa. Koillisessakin on siis hyvä kasvualusta jopa maailmanmestariksi.

Edellinen artikkeliLukijalta: Haahkoja siellä, haahkoja täällä
Seuraava artikkeliKatri Asp Viikin Norssista Metsävisan finaaliin