Sapeli Malmin lentokentällä

Sotaharjoituksia ja varusmiehiä näkyi jälleen Malmin lentokentällä. Arkistokuva Teija Loponen

Malmin lentokentällä toteutetaan alkuviikosta Sapeli 1/22 -taisteluharjoitus Kaartin jääkärirykmentin toimesta. 30.-31.5. Malmin lentokentän alueella on taisteluharjoitusjoukkoja, josta syystä kentän alueelle saatetaan ajoittain estää pääsy.

Sapeli 1/22-taisteluharjoitus on viime heinäkuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien, Valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä viime tammikuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 900 sotilasta, johon kuuluu reserviläisiä, varusmiehiä ja kantahenkilökuntaa. Kaartin jääkärirykmentin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatista ja Porin prikaatista.

Sapeli 1/22 -taisteluharjoitukseen sisältyy ilmapuolustusharjoitus, jonka aikana pääkaupunkiseudulla on ajoittain lentomelua. Ilmapuolustusharjoituksessa sovitetaan toimintaa yhteen myös Merivoimien alusten kanssa. Samana ajankohtana sotilaiden harjoituksia on myös Viikin alueella.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPukinmäki-päivien paluu
Seuraava artikkeliLukijalta: Haahkoja siellä, haahkoja täällä