Pukinmäki-päivien paluu

Maddaleena oli etenkin lapsiperheiden suuri suosikki. Kuva Tero Tuomisto

Sateen uhka väistyi sopivasti taivaalta, kun lauantaiaamuna ryhdyttiin virittelemään Pukinmäki-päivien toritapahtuman esiintymislavaa sekä penkkejä ja pöytiä paikoilleen. Säveltäjänpuistoa helli leppeä, liki suvinen sää.

Pukinmäen yhdistysten väki sekä muut paikalliset toimijat päättivät pienen aprikoinnin jälkeen yhteisen, koko perheen ulkoilmatapahtuman järjestämisestä kahden vuoden tauon jälkeen. Kutsu osui selvästikin ajan hermoon, sillä yleisöä saapui paikalle runsain määrin, ja tunnelma oli iloinen. Tuttuja oli hauska tavata ja tuntemattomiin tutustua.

Pukinmäki-seuran puheenjohtaja Seppo Hölttä toivotti tervetulleiksi niin yleisön kuin esiintyjätkin. Paikalla oli laaja kirjo paikallisia toimijoita kotiseutuyhdistyksestä alkaen. Kaikki esittelivät toimintaansa, ja muutamat tarjosivat myös hyvää syötävää.

Oli arpajaisia ja esitteiden jakoa, ilmapalloja ja karkkia. Moni kiersi kaikki pöydät ja teltat: Malmin seurakunta ja sen nikkaripaja, kirjasto, Raamattu Puhuu, Martat, Lions Club Helsinki/Pohjoinen, urheiluseura Kisa sekä politiikan paikalliset yhdistykset kokoomus ja sosialidemokraatit.

Puksu Art Fest tarjosi katsojille muun muassa huimia taitotemppuja.

Luonnollisesti näkyvän sijansa sai vapaapalokuntakin ison punaisen autonsa kanssa. Pomppulinna tarjosi lapsille liikunnallista iloa.

Tapahtuman juontajana toimi Nina Virtanen, joka myös lauloi, säestäjänään Tommi Jalo. Maddaleena, laulava ja tanssiva nukke, herätti suurta suosiota lisäksi hämmästyttävillä taikatempuillaan. Nautittavia musiikkiesityksiä tarjosivat myös Duo Ylinen, Country Gospel, Ken Davis ja Jussi Lappalainen sekä Samuli Myrsky.

Kun samaan aikaan oli viereisellä nurmialueella Pukinmäen Taidekoulujen oma keväinen tapahtuma, Puksu Art Fest, työpajoineen ja oppilaiden esityksineen, riitti kaupunginosan ytimessä vilskettä ja nuorta osaamisen riemua. Art Fest jatkui vielä sunnuntaina, toukokuun 15. päivänä. Sunnuntain aamupäivään sisältyi myös 40-vuotiaan Pukinmäen Kisan tarjoama kotiseutukävely paikallisissa maisemissa nähtävyyksiä katsellen.

Tero Tuomisto

Pukinmäen VPK:n paloauto oli jälleen varsinainen vetonaula.