Yhdessäolon iloa

Päätoimittaja Teija Loponen

Kevätsäät ja koronan hiipuminen ovat mahdollistaneet mukavat ulkoilmatapahtumat kaupunginosissamme. Viime viikonloppuna vietetyt Pukinmäki-päivät ja Mosa herää -tapahtuma osoittivat jälleen, että ihmisillä on suuri tarve kokoontua viettämään aikaa yhdessä. Molemmissa tapahtumissa koettiin iloisia jälleennäkemisiä ja kuultiin moneen kertaan lause, että onpa mukava nähdä pitkästä aikaa. Myös tilaisuuksissa esiintyneille muusikoille ja muille esiintyjille tapahtumat tarjosivat mahdollisuuden päästä pitkästä aikaa esittämään taitojaan isommalle yleisölle. Kaikkia eivät isot yleisötapahtumat kuitenkaan innosta, mutta heillekin on tarjontaa. Pukinmäki-päivien Kotikaupunkipolulle saattoi sunnuntaina mennä itsekseen tai pienellä porukalla ja kaupungin verkkosivuilta löytyvän kartan kanssa sen voi kiertää koska tahansa. Sama koskee muidenkin kaupunginosien kotikaupunkipolkuja.

Nyt sunnuntaina vietetään Luonnonkukkien päivää, jonka tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen. Tuohonkin aiheeseen voi paneutua joko itsenäisesti, tai sitten osallistua järjestetyille kasviretkille. Tänä vuonna teemalajina on mäkitervakko. Perinteisesti Luonnonkukkien päivänä retkeillään myös Tapanilassa, jossa Ormion pariskunnan opastuksen kohteena ovat Tapanilan hiekkatiet ja pientareet ja mitä kaikkea niistä löytyy. Jos ei porukassa tahdo kulkea, niin Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilta löytyy opasvihkoja, joilla voi kasveja tunnistaa omatoimisesti koska vain.

Koululaisilla on jo loppusuora menossa. Muutaman viikon päästä edessä ovat kevätjuhlat sekä ylioppilasjuhlat ja sen jälkeen koittaa vapaus. Etenkin ala-asteiden oppilaiden vanhemmat tähyävät jo kiivaasti, mitä tekemistä jälkikasvulle keksisi, kun itse on vielä töissä. Leikkipuistoissa on koululaisille ohjelmallisia päiväleirejä, joihin tulee jo ilmoittautua. Samaten monet liikuntaseurat ja taidekoulut järjestävät erilaisia maksullisia päiväleirejä koululaisten iloksi. Kesätekemisiin kannattaa ilmoittautua yhdessä kaverin kanssa, jolloin matkantekokin sujuu mukavammin.

Edellinen artikkeliLukijalta: Kiitos veteraanipäivän konsertista!
Seuraava artikkeliPukinmäen kartano sai kansainvälisiä vieraita