Perinteitä ja muutoksia

Päätoimittaja Teija Loponen

Kevät on eräänlaista elämän voittokulkua. Jää ja lumi haihtuvat, vihreys valtaa alaa ja puiden silmut heräävät eloon. Vähitellen puiden ruskeat rungot jäävät vehreän lehvistön piiloon. Valkovuokot ovat jo nousseet pintaan muistuttamaan tulevana sunnuntaina vietettävästä äitienpäivästä. Sitä edeltävä juhla, juuri vietetty vappu ei kovin lämmin ollut, mutta silti se sai monet jo innostumaan perinteisille puistopiknikeille ja käynnistämään grillikauden. Ehkäpä äitienpäivänä tarkenee jo onnitella äitejä ulkona istuen ja kahvitellen.

Näiden juhlapäivien lisäksi kevään merkkejä ovat monissa kaupunginosissa toteutettavat erilaiset yleisötapahtumat, joita voidaan taas turvallisesti järjestää. Juuri vietettiin Siltamäessä huhtihulinoita, ja nyt toukokuun puolivälissä toteutetaan perinteinen Mosa Herää Tapanilan torilla sekä Pukinmäki-päivät Säveltäjänpuistossa. Molemmat ovat aina olleet todellisia yleisömenetyksiä ja parin vuoden koronatauon jälkeen väkeä osallistunee niihin entistä enemmän. Ihmiset kaipaavat jälleen nähdä toisiaan ja kuulla toistensa kuulumisia. Siinä samalla nautitaan kaikesta tarjolla olevasta ohjelmasta.

Meillä lehdessäkin on tapahtunut suuria muutoksia. Lehden omistuspohja vaihtui, vapun alla luovuttiin Malmin toria vastapäätä sijainneesta toimistostamme ja reippaasti nousseiden kustannusten vuoksi on lehden ilmestymistä harvennettu. Koillis-Helsingin Lähitieto -lehti ilmestyy nyt joka toinen viikko. Lehden tekeminen ei kuitenkaan ole muuttunut, vaan toimituksellisissa asioissa voi ottaa yhteyttä vanhalla tutulla sähköpostilla, teija.loponen(at)lahitieto.fi. Samaten ilmoitusrintamalla palvelee edelleen Mika Miettinen, mika.miettinen(at)lahitieto.fi. Alueen oman paikallislehden teko jatkuu siis edelleen!

Lämpimät onnittelut kaikille äideille ja isoäideille!