Hyvä me

Me suomalaiset olemme paitsi sisukasta, myös sydämellistä kansaa. Sen todistaa se, miten innolla täällä Koillisessakin monet ovat lähteneet toteuttamaan erilaisia keräyksiä ukrainalaisten hyväksi.

Me suomalaiset olemme paitsi sisukasta, myös sydämellistä kansaa. Sen todistaa se, miten innolla täällä Koillisessakin monet ovat lähteneet toteuttamaan erilaisia keräyksiä ukrainalaisten hyväksi. Yksittäiset ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa eri avustuskanavien kautta, on kerätty vaatteita ja muita tarvikkeita, osa on myös valmis tarvittaessa majoittamaan Ukrainasta sodan alta paenneita. Tapanilassa järjestetään tulevana lauantaina tukikonsertti, jolla kerätään varoja ukrainalaisten hyväksi. Tukikonserttia tukee myös Tapanilan VPK antamalla salinsa maksutta konsertin toteuttamispaikaksi. Tapanila-Seuran väki kokoaa esiintyjät ja hoitaa puffetin antimet. On upeaa nähdä, miten innolla ihmiset ovat valmiita auttamaan kun toisilla on suuri hätä.

Varsin moni taho tekee sellaista hyväntekeväisyyttä, josta harva ulkopuolinen tietää. Ihmiset maksavat tukimaksuja erilaisille järjestöille, kutovat sukkia hoitokoteihin ja sairaaloihin, tai lahjoittavat vaatteita tai ruokaa niitä tarvitseville. Hyvän laittaminen kiertämään on monille itsekin joskus apua tarvinneille ja saaneille tärkeä asia. Moni auttaja on myös sitä mieltä, että auttaessaan saa itsekin. Vähintäänkin saa hyvän mielen, mutta usein myös auttajaa tuetaan auttamistyössään, jos siitä vain tiedetään. Näin on muun muassa malmilaisen lääkäriaseman väki huomannut tapahtuneen. Hyvä luo hyvää ja antamisen sekä auttamisen ilo on se puhtain ilo.

Kevät saapuu hiljalleen. Viikonloppuna näkyi jo pajunkissoja monin paikoin. Hanget sulavat hiljalleen auringon vaikutuksesta. Kun päivisin sulaa ja öisin on yhä pakkasta, tarkoittaa se sitä, että kadut ovat etenkin aamuisin yhä todella liukkaita. Yksi kevään merkki on myös kansainvälinen naisten päivä, jota vietettiin eilen tiistaina. YK:n julistamaa kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen keran 8.3.1975, joka oli myös kansainvälinen naisten teemavuosi. Päivän historia ulottuu kuitenkin kauemmas, 1900-luvun alkuun, jolloin sosialistinen internationaali päätti naisten päivän vietosta tarkotuksena edistää naisten äänioikeutta ja naisasialiikettä. Paljon on sillä saralla tapahtunut ja paljon on vielä tehtävääkin.

On upeaa nähdä, miten innolla ihmiset auttavat ukrainalaisia heidän hädässään.

Edellinen artikkeliOlympiatunnelmaa Tapanilassa
Seuraava artikkeliKoillisessa kolme yhteiskalliosuojaa