Pukinmäen kartano myyntiin

Pukinmäen kartano on merkitty kaupungin myytävien rakennusten listalle

Helsinki valmistelee rakennusten myyntiä eri puolilla kaupunkia. Pukinmäki-Seuralle tuli yllätyksenä, että heidän vuokraamansa kartanokin löytyy myytävien listoilta.

Osa kaupungin kohteista myydään tarjouskaupalla ja osa neuvottelumenettelyllä niin, että rakennusten nykyisillä käyttäjillä on ensisijainen mahdollisuus lunastaa kohde itselleen.

Myyntilistalle on nostettu useita vanhoja puutaloja. Ensisijaisesti neuvottelumenettelyllä ehdotetaan myytäväksi Pakilassa sijaitsevaa Pakin taloa, Yliskylän kartanoa, Kumpulassa sijaitsevaa rakennusta ja Pukinmäessä osoitteessa Rälssintie 15 sijaitsevaa rakennusta.

Myyntilistalla on lisäksi vuonna 1989 valmistunut päiväkotirakennus Töyrynummessa. Osoitteessa Pertunpellontie 5 sijaitsevaa tyhjää ja huonokuntoista rakennusta ehdotetaan luovutettavaksi hintakilpailun kautta, jonka lopputuloksena nykyinen rakennus purettaisiin ja kilpailun voittaja rakentaisi alueelle uusia tiloja. Kaavassa alue on asuin- ja julkisten palvelurakennusten korttelialuetta.

Pukinmäki-Seuralle tieto Rälssintie 15 rakennuksen, eli Pukinmäen kartanon myynnistä tuli yllätyksenä.

-Ei ole kaupunki ollut meihin päin missään yhteydessä, vaikka meillä on vuokralla kaksi salia ja asuntoa sekä pihatoimisto. Saleihin liittyen meillä on varauksia ainakin kesäkuulle, kertoo Pukinmäki-Seuran puheenjohtaja Seppo Hölttä.

Hölttä kertoo kaupungin kilpailuttaneen ulkovaraston korjausta ja summan olleen 260 000. Työtä ei tilattu.

-Siinä vaiheessa, kun kartanolla toimineelle päiväkodille annettiin kuukausi lisäaikaa muuttoon, mutta samalla todettiin, että myös kaikki omaisuus piharakennuksista tulee poistaa, aavistelimme että kyseessä ei olekaan tilojen remontointi. Mutta tosiaan meille ei mitään tietoa myyntiin asettamisesta ole toimitettu, Hölttä harmittelee.

Helsingin kaupungin tavoitteena on luopua rakennuksista, joita se ei tarvitse omissa palveluissaan tai joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä. Rakennukset valitaan myyntiin muun muassa niiden kunnon, kehityspotentiaalin sekä maankäytöllisten ja rakennussuojelullisten tavoitteiden perusteella. Jatkossa tavoitteena on, että kaupunkiympäristölautakunta päättää vuosittain seuraavalle vuodelle myytäväksi tai kehitettäväksi tulevat kohteet.

Parhaillaan myynnissä on myös Franzenin torppa Tapanilasta, josta tulee antaa huudot 29.3. klo 12 mennessä ja myyntiin on tulossa Muonamiehen mökki Suutarilan Pallomäentieltä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKinosten vankina
Seuraava artikkeliVanha nuorisotalo ei ehkä säilykään. Malmintorille kaavaillaan urbaania keidasta