Kanahaukka saalisti Puistolassa

Kanahaukka saalisti itselleen ruokaa Puistolassa. Kuva Mika Wallenius.

Puistolalaispihalla elellyt fasaani joutui traagisen kohtalon uhriksi viime keskiviikkona. Siitä tuli kanahaukalle syötävää kahdeksi päiväksi.


-Keskiviikkona iltapäivällä olin lähdössä kauppaan ja ulos päästyäni ihmettelin, miksi kaikki linnut kirkuvat täyttä päätä. Syytä ei tarvinnut kauan etsiä, sillä huomasin ison haukan hyökänneen fasaanin kimppuun. Kanahaukka teurasti pihallamme isoa koirasfasaania, kertoo Sapilastiellä asuva Markus Riutankoski.
Riutankoski soitti saman tien naapurilleen Mika Walleniukselle, joka harrastavaa lintukuvausta. Mies sattui olemaan kotona ja tuli kameroineen tallentamaan dramaattista näytelmää.
-Miten sitä sanotaankaan, luonto on kamalan kaunis – joskus julma ja armoton. Fasaanista tuli kanahaukalle päivällinen ja tuli siitä vielä lounaskin viime perjantaina, jolloin haukka palasi raadolle. En siivonnut sitä heti pois, koska haukka oli saaliinsa ansainnut, Markus Riutankoski toteaa.

Fasaaniherra vielä elossa ollessaan.
Kuva Mika Wallenius

Tapahtumasta tekee hieman haikean se, että komea fasaaniherra oli Riutankoskien pihapiirin vakioasukki. Mika Wallenius kuvasi sitä usein, kun se vietti öitään rajallamme kasvavissa tuijissa.
Kanahaukka oli rengastettu ja aktiivisten linturengastajien puolesta sen tiedot on nyt ilmoitettu Luonnontieteelliselle keskusmuseolle.

Teija Loponen