Askartien tienoo tulee muuttumaan

Askartien kääntöpaikan kaupunkikuvallista ilmettä aiotaan parantaa. Kuva Teija Loponen

Helsingin kaupunki aloittaa Askartien, Notkokujan ja Kirkonkyläntien suunnittelun.
Suunnittelun tavoitteena on parantaa Askartien jalankulun turvallisuutta ja kääntöpaikan kaupunkikuvallista ilmettä. Lisäksi tavoitteena on lisätä pysäköintiä Kirkonkyläntien varteen sekä uudelleen järjestellä Notkokujan pysäköintialuetta ja leventää Notkokujan jalkakäytävää. Samalla Notkokujan katupuita uusitaan ja lisätään siten kuin tilan kannalta on mahdollista.
Askartien katusuunnitelma valmistuu keväällä 2022 ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2024. Asukkailla on mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnokseen myöhemmin loppuvuodesta. Katusuunnitelmaluonnoksen esillä olosta ja katusuunnitelmaehdotuksen nähtävillä olosta ilmoitetaan kadun varren kiinteistöille kirjeitse.

Parhaillaan Askartien ja Kirkonkyläntien kulmaan rakennetaan uutta kerrostaloa, jonka alakertaan on suunniteltu liiketilaa.

TL

Edellinen artikkeliMalmilla kaupungin järjestämä ilotulitus
Seuraava artikkeliKoillisessa äänestysinto keskiluokkaa