Koronapassi uimahalliin ja museoihin, kirjastoon ei

Kirjastoon pääsee yhä ilman koronapassia, uimaan ei. Kuva Teija Loponen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti joulukuun alussa, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia. Tällä perusteella Helsingin kaupunki ottaa käyttöön koronapassin rajoitusten sijaan kaikissa niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista.
Koronapassi on otettu käyttöön kaikissa kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloista. Esimerkiksi sisäliikuntapaikat, urheiluhallit, kulttuurikeskukset ja kaupungin museot, kuten HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin kaupunginmuseo ja Ruiskumestarin talo, ottavat koronapassin käyttöön.

Koronapassia tullaan edellyttämään kaupungin tapahtumissa ja osassa asiakastiloista vuoden 2021 loppuun asti. 

Koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Tämän vuoksi esimerkiksi kirjastojen ja nuorisopalvelujen tiloissa koronapassia ei oteta käyttöön. Poikkeuksena ovat mainituissa tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joissa yli 16-vuotiailta osallistujilta edellytetään koronapassia. Alle 16-vuotiaiden osallistumista yleisötilaisuuksiin ei muutoinkaan rajoiteta, vaikka järjestäjä edellyttäisi muilta osallistujilta koronapassia.

TL

Edellinen artikkeliEräviikinkien joukkueet joulutauolle hyvillä mielin
Seuraava artikkeliVantaanjoen ranta halutaan rauhoittaa