Puistolassa pohdittiin nuorison käytöstä

Simakujan läheisyyteen suunnitellut kaksi kerrostaloa ovat herättäneet hämmästystä omakotiasukkaissa.

Puistola-Seuran vuosikokouksen yhteydessä järjestettiin asukasilta ja paneeli, jossa keskustelun aiheina olivat muun muassa nuorison häiriökäyttäytyminen, viherrakentaminen ja Simakujan suunnitelmat.

Puistolassa on syksyllä koettu monissa paikoin nuorison aiheuttamaa häiriötä ja pelkoakin. Myös mopoilun aiheuttamat meluhaitat nostettiin esiin paneelissa. Syinä näihin ongelmiin nähtiin osin se, että nuorille ei ole tarjolla riittävästi harrastuspaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia Puistolan alueella.

Poliisin edustaja ei työtilanteesta johtuen paikalle ehtinytkään, mutta sieltä viestittiin, että poliisin näkökulmasta Heikinlaakso-Puistola näyttäytyy virkavallalle verrattain rauhallisena asuinalueena.

Toinen jo useampia vuosia puhututtanut asia oli alueen viherrakentaminen. Kadun kunnostustöiden yhteydessä kaadettiin puita, joiden takaisinsaannista ei vieläkään ole tietoa. Erityistä hämmästystä oli koettu siitä, että myös yksityistonteilta oli kaadettu puita. Viherrakentamista on yritetty Puistolaan saada muun muassa OmaStadi aloittein.

Puistolan Simakujalta oli asukkaita asukasiltaosuudessa mukana kuulemassa, miten Puistola-Seura aikoo suhtautua Simakujan lähistölle suunniteltuihin kerrostaloihin.

Seuran edustajat eivät vielä olleet ehtineet asiaan paneutua, mutta lupasivat ottaa sen selvitelläkseen. Omakotitaloalueen keskelle ei kerrostalojen katsota oikein sopivan. Kaupungin järjestämä verkkotilaisuus aiheesta pidetään 8.12.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilassa aukeaa lähes joka päivä jossain adventtikalenteriluukku
Seuraava artikkeliTapanilan kerrostalot herättävät yhä kauhistusta