Kauneimmat joululaulut koronapassilla, joulukirkkoon ilmankin

Kirkoissa pidettävissä konserteissa ei ole rajoituksia joulun alla.

Malmin seurakunta on päättänyt ottaa koronapassin käyttöön seurakunnan yhteislaulutilaisuuksissa jouluaattoon asti. Joulukirkkoihin, konsertteihin ja seurakunnan muihin tilaisuuksiin ei passia vaadita.

Jumalanpalveluksiin, hartauksiin, kirkollisiin toimituksiin tai muuhun seurakunnan toimintaan ei asetettu rajoituksia, eikä joulukonserteissakaan koronapassia kysellä. Kaikissa seurakunnan sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa toivotaan kuitenkin käytettävän maskia.

-Kauneimmat Joululaulut-, Lasten Kauneimmat Joululaulut- ja International Christmas Songs -tilaisuuksissa yli 16-vuotiailla on oltava koronapassi mukana joko puhelimen näytöltä tarkistettavana tai paperille tulostettuna. Myös henkilöllisyystodistusta saatetaan kysyä, kertoo seurakunnan viestintäjohtaja Anu Merenlahti.

Hän lisää, että jos koronapassin käyttöönotto kanta.fi:stä tuottaa vaikeuksia, saa siihen tukea kirkolta. Koronapassin lataus- ja tulostusapua on saatavilla Malmin kirkolla 2.12., 7.12. ja 10.12. klo 9-12.

Tänä vuonna Malmin seurakunnassa tarjotaan huomattavasti tavallista enemmän Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia, jotta tilaisuuksissa olisi vähemmän väkeä ja siten tapahtumissa olisi turvallisempaa.

Joulunalusviikolla joululauluja lauletaan lähes joka päivä. 

Ilman koronapassia joululauluja pääsee laulamaan ulkotilaisuuksissa Pihlajiston joululaulutapahtumassa ja Alppikylän Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa keskiviikkona 8.12. sekä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa Malmin kirkon pihalla lauantaina 18.12. klo 18. Myös Eläinten jouluhartaudessa Latokartanontorilla 8.12 lauletaan joululauluja.

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut-konsertti on taltioitu Viikin kirkolla ja lähetetään seurakunnan nettisivuilla sunnuntaina 12.12. klo 18. Solistina konsertissa on Ylen Elämäni biisi -ohjelmasta ja monista muista televisio-ohjelmista tuttu Jepa Lambert. Mukana on myös tanssiryhmä Xaris Finland.

Joululaulukalenterissa Malmin seurakunnan Facebook-sivulla on esittelyssä yksi Kauneimmat Joululaulut 2021 -vihkon joululauluista Malmin kanttorien ja koillishelsinkiläisten esittäminä. Malmin seurakunnan lapsikuorot ovat puolestaan mukana Lasten kirkon joulukalenterissa, joka tarjoaa jouluisia videoita lapsille päivittäin.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan kerrostalot herättävät yhä kauhistusta
Seuraava artikkeliKai Vainiomäeltä toinen lastenkirja