Malmin Mieslaulajat valmiina joulukonserttiin

Malmin Mieslaulajat odottavat innolla joulukonserttejaan.

Tuttuja ja tunnelmallisia joululauluja on luvassa Malmin ja Puistolan kirkoissa, joissa Malmin Mieslaulajat järjestävät tuttuun tapaan joulukonsertit.

-Kaipuu on päästä laulamaan ja olemme kuulleet, että myös yleisö kaipaisi taas konserttejamme, kertovat Malmin Mieslaulajat -kuoron puheenjohtaja Keijo Mäenpää ja tiedottaja Heimo Kaukolinna.
Kuoro pääsi aloittamaan harjoituksensa pitkän tauon jälkeen syksyllä ja siinä yksi syy, miksi ohjelmistoon otettiin pitkälti tuttuja joululauluja aiemmista konserteista.
-On meillä uuttakin. Nimittäin uuden kuoronjohtaja Viive Mäemetsin innoittamana laulamme myös yhden eestinkielisen joululaulun, paljastaa Kaukolinna.
Edellinen kuoronjohtaja oli jo ilmoittanut ennen koronaa, että hän joutuu lopettamaan kuoron luotsaamisen kevään konsertin jälkeen. Se konsertti valitettavasti peruuntui, mutta nyt on taas uusi johtaja ja uusia konsertteja tiedossa.

Malmin Mieslaulajien ryhmä on vuosikymmenten aikana kokenut monenlaisia muutoksia.
-Kuorohan on toiminut jo 76 vuotta. Minä tuli mukaan noin 17 vuotta sitten ja silloin kuoro oli aika vaatimattomassa vaiheessa, reilut kymmenkunta miestä. Hemppa Kaukolinna tuli mukaan 12 vuotta sitten ja ilmoitti, että voisi vaikka yrittää markkinoida kuoroa. Vähitellen miehiä liittyi mukaan niin, että parhaana aikana juuri ennen koronaa meitä oli 40. Nyt väkimäärä on taas vähentynyt reilulla kymmenellä iäkkäämpien lopetettua, listailee Mäenpää.
Tälle syksylle ei uutta verta vielä mukaan haettu, syinä uusi kuoronjohtaja ja pitkä harjoittelutauko.
-Mutta vuoden alussa ryhdytään taas rekryämään uutta verta kevätkonserttia varten, toteaa Kaukolinna.

Alkuun varsin perinteistä mieskuoromusiikkia esittänyt Malmin Mieslaulajat on vuosien varrella muuttanut myös ohjelmistoaan kevyemmäksi.
-Jokainen kuoronjohtaja on vienyt meitä eteenpäin vuodesta 2013 lähtien. Junnu Vainio -teemainen konsertti räjäytti potin, sali oli loppuunmyyty ja peräti 60 halukasta jäi ilman lippua. Sali on täyttäynyt muillakin profiloiduilla konserteilla. Vain vanhat koululaulut eivät vetäneet, Mäenpää pohdiskelee.
Profiloiduissa konserteissa on ollut muun muassa Tapio Rautavaaraa, Filmiteollisuuden lauluja ja vanhoja iskelmiä.
-Keväällä meillä on tulossa Ahon laitaa -konsertti, siinä on sekä Vexi Salmen, että Junnu Vainion kappaleita, paljastaa Hemppa Kaukolinna.
Niin joululauluja kuin ensi kevään konserttia miehet harjoittelevat tiistai-iltaisin Solhemissa.
-Oi jouluyö on muuten niin komea kappale, että jo sen takia kannattaa lähteä joulukonserttiin, kuoromiehet toteavat.
Teija Loponen

  • Rauhaa vain rauhaa Malmin kirkossa ti 14.12., Hakunilan kirkossa to 16.12. ja Puistolan kirkossa ti 21.12. Kaikki konsertit alkavat klo 19. Ohjelmaesitteen hinnalla tuetaan kuoron toimintaa.

Edellinen artikkeliEräviikinkien miehillä opittavaa naisista
Seuraava artikkeliJoulustartti Pukinmäessä