Puxun rasteja oli odotettu!

Reino testasi Pukinmäen VPK:n uutta oksasahaa.

-Me kierretään kaikki rastit! Kiva kun täältä sai kerralla kaksi merkintää, iloitsivat Benjamin ja Toni Pukinmäen kirjastossa saatuaan Lions club Helsinki-Pohjoisen miehiltä rastin lomakkeeseen ja mehulasin.


Eskolantien asukastalossa saattoi tutustua moneen toimijaan kerralla.

Pukinmäen eri toimijoiden yhteiset Puxun rastit keräsivät kaupunginosan eri rastipisteissä pyörähtämään varsin mukavasti väkeä lauantaina, jopa enemmän kuin edelliskerralla.

Koko perheen ilmaistapahtumalle oli selvästi kysyntää pitkän pandemia-ajan jälkeen. Pukinmäkeen saapui väkeä ainakin myös Malmilta ja Tapanilasta rastipaikkoja bongaamaan.

Selvästi suurimpia suosikkeja olivat toiminnalliset rastit, kuten Pukinmäki-seuran kirjastoon sponsoroima Taidetalon toteuttama Lasten tuokio sirkusta ja satuja, johon lapsiperheet suuntasivat ahkerasti askeliaan.


Pukinmäen VPK:n paloauto kiinnosti aikuisia ja lapsia.

Aikuistenkin mielenkiinnon kohteena oli Pukinmäen VPK, jossa sai tutustua vapaapalokunnan kalustoon ja toimintaan, sekä ihmetellä taivaalla pörräävää dronea.

-Meillä on näitä uusia ”leluja”, kuten akkukäyttöiset oksasaha ja laattaleikkuri, jotka tuntuvat monia kiinnostavan, kertoili Pukinmäen VPK:n päällikkö Kimmo Ruusuvuori.

Janne Sainio puolestaan esitteli uutta dronea, jolla voidaan lämpökameran avulla etsiä katoista palopesäkkeitä tai maastoon eksyneitä henkilöitä. Tositoimiin ei vielä jopa 50 metrin korkeuteen nousevan dronen kanssa ole lähdetty, sen käyttöä vasta harjoitellaan.

Helsingin Kristillisellä koululla oli tarjolla kasvomaalausta ja vohvelikahvila ja Eskolantie 4:n asukastilassa esittelivät toimintaansa alueen sosialidemokraatit, Pukinmäki-seura ja Pukinmäen Kisa, eli kerralla sai kolme rastimerkintää.

Pukinmäen Porttiin oli seurakunta ottanut kavereikseen Kokoomuksen ja Martat, jotka tarjosivat kasvisdippejä. Siellä moni lämmitteli hetken kahvikupposen äärellä, rastien välillä kun oli aina muutamien kortteleiden etäisyys.

Pukinmäen aukiolla sai piipahtaa ottamassa kasvomaalauksen tai onkimassa ja Säveltäjänpuistossa lasten Jippii-kuoro lauloi muutamaan otteeseen. Jokaisella rastilla riitti vierailijoita, sillä kahdeksan merkintää saaneet osallistuivat yllätyspalkintojen arvontaan.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJakomäen sydän, Kankarepuiston peruskoulu täytti vuoden
Seuraava artikkeliLenni Uro selätti mestareita Finnish Judo Openissa