Elina Perttilä Malmin kirkkoherraksi

Teologian tohtori Elina Perttilä valittiin Malmin uudeksi kirkkoherraksi.

Malmin seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Elina Perttilä. Hän on toiminut Malmin seurakunnassa hallintopappina ja eteläisen alueen johtavana pappina.

Malmin seurakuntaneuvosto valitsi vaalikokouksessaan 9. marraskuuta Malmin seurakunnan kirkkoherraksi Elina Perttilän.

-Valinta tuntuu innostavalta ja jännittävältäkin. Koen, että se on myös luottamuksen osoitus sitä työtä kohtaan, jota olen Malmilla tehnyt tähän asti. Koen olevani valtavan etuoikeutettu, että pääsen tekemään niin kiinnostavaa, merkityksellistä ja monipuolista työtä, toteaa Elina Perttilä valinnastaan.

Perttilä valittiin ensimmäisellä äänestyskierroksella. Vaalissa annettiin yhteensä 17 ääntä, joista Elina Perttilä sai 13 ääntä ja Tuomas Hynynen 4 ääntä.

Kaikkiaan hakijoita oli seitsemän. Heistä äänestysvaiheessa olivat Perttilän lisäksi Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen, Helsingin yliopiston oppilaitospappi Laura Mäntylä ja Vantaan seurakuntayhtymän johtaja Kirsi Rantala.

Perttilä sai siis valtaosan äänistä.

-Kyllä se tuntuu hyvältä, koen todellakin saaneeni vahvan mandaatin. Tulos antaa hyvän pohjan lähteä rakentamaan yhteistyötä seurakuntaneuvoston kanssa, kiittelee tuleva kirkkoherra.

Elina Perttilä on 46-vuotias teologian tohtori. Vuonna 2003 papiksi vihitty perheineen Järvenpäässä asuva Perttilä on työskennellyt koko ikänsä Helsingissä. Seurakuntatyön lisäksi hän  on toiminut raamatuntutkijana Helsingin yliopistossa, josta väitteli vuonna 2013, sekä opettajana Diakissa.

Vuodesta 2013 lähtien Elina Perttilä on työskennellyt Malmin seurakunnassa, ensin seurakuntapappina Jakomäessä ja vuodesta 2018 lähtien johtavana aluepastorina eteläisen alueen eli Pihlajamäen, Pihlajiston, Viikin ja Viikinmäen alueella. Vuodesta 2019 Perttilä on toiminut lisäksi Malmin seurakunnan hallintopappina.

Seurakuntaneuvoston esityksessä todetaan, että Elina Perttilällä on hakijoista laaja-alaisin osaaminen tehtävän vaatimilla eri osa-alueilla.

Tällä hetkellä virkaan astumisen tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta se sijoittuu alkuvuoteen.

​-Tulevana kirkkoherrana haluan kutsua sekä seurakuntalaisia että alueen asukkaita mukaan keskustelemaan siitä, mitkä asiat seurakunnan alueella ovat ajankohtaisia ja tärkeitä. Järjestämme vuodenvaihteen jälkeen seurakunnan eri puolilla Erätauko-keskusteluja, joissa haluamme kuulla alueen ihmisten ajatuksia, toiveita, kysymyksiä ja huolia. Kokemukseni on, että keskustelut ovat sitä antoisampia, mitä erilaisempia ihmisiä niihin osallistuu. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu tulemaan mukaan, toivoo Elina Perttilä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJakomäen sydän, Kankarepuiston peruskoulu täytti vuoden
Seuraava artikkeliLenni Uro selätti mestareita Finnish Judo Openissa