Mittavia päätöksiä

YK perustettiin vuonna 1945 tavoitteenaan luoda maailma, jossa ihmiset eläisivät tasavertaisina ja hyvinvoivina, ilman väkivallan ja sodan uhkaa. Hallitusten välisen järjestön tavoitteiksi asetettiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden, oikeudenmukaisuuden sekä ihmisoikeuksien edistäminen. Vuosikymmeniä on kulunut jo varsin montakin, eikä noita tavoitteina olla lähestulkoonkaan saavutettu. Epätasa-arvo kukoistaa yhä monissa maissa, samaten sotia käydään monissa paikoin. Tavoitteiden toteutumattomuudesta huolimatta totuus on, että ellei YK:ta olisi perustettu ja tärkeitä tavoitteita asetettu, eläisimme todennäköisesti vielä huomattavan paljon kauempana maailman muuttumisesta kaikille paremmaksi paikaksi elää. YK:n perustaminen oli merkittävä päätös.

Mittava päätös on edessä myös Malmin seurakunnassa. Malmi on jäsenmäärältään Helsingin suurin seurakunta ja se on myös maantieteellisesti Helsingin suurin. Nyt suurelle seurakunnalle ollaan valitsemassa uutta kirkkoherraa. Ehdolla on neljä henkilöä, joita seurakuntalaiset pääsevät kuulemaan ensi viikon vaalikeskustelussa. Päätöksen kirkkoherran valinnasta tekevät sitten marraskuun alussa luottamushenkilöt, eli seurakuntaneuvoston väki. Malmin seurakunnassa ei kirkkoherra ole järin usein vaihtunut.

Edeltäjä Heikki Arikka oli Malmilla viisi vuotta. Hänen edeltäjänsä Pertti Simola hoiti kirkkoherran tehtävää 26 vuotta ja häntä edeltänyt Immo Nokkala lähes 30 vuotta. Pitkiä perinteitä on monissa muissakin paikoissa ja asioissa kuin seurakunnassa. Vaikka maailma muuttuu aina vain sähköisemmäksi toiminnoiltaan, kaivataan myös perinteisiä tapahtumia ja ihmisten kohtaamista. Verkkotilaisuuksiin on saatu tottua pandemian aikana, mutta kaikki eivät kotisohvalla nyhjäämisestä pidä. Teatteri, konsertit ja muut tapahtumat ovat antoisampia paikan päällä katsottuna. Pian päästään taas nauttimaan muun muassa Pukinmäen rasteista.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliEräviikinkien naisilla ja miehillä vaihteleva alku
Seuraava artikkeliKuka heistä on seuraava Malmin kirkkoherra?