Pelit pelattu, ei nousuja, eikä putoamisia

Kuva syyskuun illasta Puistolan Koudalla. SAPA/3:n vihreäpaita yrittämässä maalintekoa ohi PuiU:n valppaana olevan maalivahti Tomi Honkaniemen. PuiU:n Chibueze Simon Joshua venyttää täysillä eteen, ja Ilmari Tiainen takana oikealla varmistaa tilannetta. Kuva Mika Telinkangas

Sarjakausi 2021 on paketissa. Koronalla kevennetyn kauden menestynein täkäläinen oli MPS/Atletico Malmi hipoen miltei viime metreille asti mahdollisuutta nousukarsintaan. MPS/2020, Malmin Ponnistajat ja Puistolan Urheilijat varmistivat ilman suurempia tuskia sarjapaikkansa Kolmoseen myös ensi kaudelle.

Lohko B

MPS/Atletico Malmi venyi perjantain päätöskierroksen jännittävässä ”palkintopalliottelussa” FC Finnkurdia vastaan 3-3 tasapeliin. Jännää oli, finnkurdit siirtyivät 3-2 johtoon 87. minuutilla. ”Ticon” maalivahti Kaapo Sinervo nousi lisäajan kulmapotkutilanteessa mukaan taistoon niitaten lopullisen 3-3 tasoituksen. Tulos sijoitti Atleticon 29 pisteellä lopullisessa sarjataulukossa kolmanneksi. FC Finnkurd jäi pinnan päähän. Tämän lohkon ykkönen PPJ etenee Kakkosen nousukarsintoihin.

Puistolan Urheilijat sijoittui samassa lohkossa lopulta 21 pisteellään yhdeksänneksi, joka takaa varmasti Kolmosen pelejä nähtävän Puistolassa ensi suvenakin. PuiU johti pitkään päätösotteluaan HIFK/2:ta vastaan Väinämöisen kentällä. Puiufanien kauden parhaana palkitsema Teemu Honkaniemi pukkasi 10. minuutilla Joonas Ruumensaaren vapaapotkusta näyttävän 1-0 johdon. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tasoittamaan 70. minuutilla päätösluvuiksi 1-1.

Lohko C

MPS/2020 sai rallatella viime pelinsä vailla erityistä panosta. Ei ollut saumoja nousta eikä uhkaa pudota. Viimeisellä kierroksella se kävi Keravalla toteamassa PKKU/2:n olevan tällä kertaa parempi maalein 2-0. Lopullisessa sarjataulukossa MPS/2020 oli kuudes 18 pisteensä kera. Mosan Wembleyllä nähdään Kolmosen koitoksia ensi kaudellakin.

Malmin Ponnistajat ei antanut päätösottelussa Latokartanossa armoa vielä sarjapaikastaan unelmoineelle mäntsäläläiselle FC Kapinalle. Ponnarit tykittivät 2-0 voiton Joel Tuovisen rankkarimaalilla ja Vili Hiltusen jatkoaikarysällä. Kapinan kohtalona oli putoaminen. Ponnistajien loppusijoitukseksi jäi C lohkossa kahdeksas sija, pisteitä kertyi 21.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeli
Malmin hautausmaan ajoyhteyksille nimet
Seuraava artikkeliEräviikinkien naisilla ja miehillä vaihteleva alku