Malmin hautausmaan ajoyhteyksille nimet

Ketokivenkaaren portilta alkavan ajoväylän nimeksi ehdotetaan Kalmiston puistotietä. Tien nimi vaihtuisi Kalmistonkaareksi huoltorakennuksen kohdalla. Kuva Teija Loponen

Helsingin seurakuntayhtymä on esittänyt Malmin hautausmaan henkilökunnalle järjestetyn nimikilpailun tuloksena kaupungin Nimistötoimikunnalle Malmin hautausmaan sisäisen ajoyhteyden nimeämistä Kalmistonkaareksi.

Nimistötoimikunta pitää ajoyhteyden nimeämistä lähtökohtaisesti hyvänä ideana, mutta aloitteesta poiketen esittää ajoyhteyden jakamista nimellä kahteen osaan. Kahtiajakoon on parikin syytä. Jos ajoyhteys olisi koko matkaltaan saman niminen, osoitenumerot kasvaisivat ajoyhteyden toisessa päässä kovin suuriksi, ja lisäksi yksi yhtenäinen nimi saattaisi johtaa asiattomaan läpiajoon hautausmaan alueella.

Nimistötoimikunta päätti esittää ajoyhteyden pohjoisosan nimeksi, ns. junaportilta huoltorakennus K-57:lle, Kalmistonkaari -Begravningsplatsbågen (ajoyhteys) ja ajoyhteyden eteläosan nimeksi, Ketokivenkaaren portilta päin huoltorakennus K-57:lle Kalmiston puistotie – Begravningsplatsallén.

Kalmistonkaaren ja Kalmiston puistotien nimien ruotsinkielisissä vastineissa esitetään käytettäväksi määriteosaa begravningsplats, mikä viittaa Malmin hautausmaan viralliseen ruotsinkieliseen nimeen Malms begravningsplats.

Lisäksi Nimistötoimikunta esittää vuodesta 1978 käytössä olleen nimen Malmin kalmistotie – Malms kyrkogårdsväg virallistamista. Nimi esiintyy kaupunginhallituksen 25.9.1978 hyväksymässä piirustuksessa ja on ollut siitä lähtien käytössä.

Mikäli ajoyhteyden nimeämistä ei vastusteta, asemakaavapäällikön päätös on tulossa marraskuussa, jolloin nimet tulisivat voimaan joulukuussa.

Kirjallisia mielipiteitä nimiehdotuksista voi jättää perjantaihin 29.10. klo 16.00 asti Helsingin kaupungin kirjaamoon.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliZaki Azedani kiertää ja kuvaa kaikki 85 kaupunginosaa
Seuraava artikkeliPelit pelattu, ei nousuja, eikä putoamisia