Yhdet kuntoportaat vuodessa

Kuntoportaat
Kuntoportaita odotellaan kovasti vielä kahdessa paikassa Koillisessa. Kuva Frida Calonius

Alun perin Alppikylän huipulle johtavien ja Suutarilan Vaskipellonpuistoon tulevien kuntoportaiden rakentamisen piti käynnistyä jo tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa, mutta aikataulut menivät uusiksi määrärahojen puutteessa.

Lähitiedon uutisoitua kuntoportaiden rakentamisen siirtymisestä, tiedusteli demarivaltuutettu Sinikka Vepsä asiasta kaupungilta.

-Oikean ihmisen löytäminen vei aikansa, sillä ensin piti selvittää, mille toimialalle ne kuuluvat ja sen jälkeen löytää vielä oikea henkilö vastaamaan kysymykseen. Varsin monta kertaa sain aina vain uuden ihmisen nimen, johon pitäisi ottaa yhteyttä, kertoo Vepsä sinnikkäästi selvitystyöstään.

-Lopulta viestini ohjattiin kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö Jussi Luomaselle, joka kertoi kuntoportaiden toteutusaikataulusta.

Tällä hetkellä suunniteltu aikataulu ja toteutusjärjestys on sellainen, että ensi vuonna vuorossa ovat Alppikylän portaat ja tämän jälkeen Vaskipellonpuiston portaat vuonna 2023. Sen jälkeen rakennusvuoroon tulevat kaakon eli Laajasalo/Yliskylän kuntoportaat vuonna 2024 ja Herttoniemi 2025.
-Suurin osa kuntoportaista sijaitsee puistoissa, ja seuraavien vuosien puisto- ja viheralueiden määrärahat ovat erittäin tiukilla. Tavoitteena on kuitenkin saada toteutettua yhdet portaat vuosittain, oli kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö Jussi Luomanen raportoinut puistolalaisvaltuutetulle.

Teija Loponen