MPS/Atleticon sitkeys palkittiin kärkitaistossa

PuiU:n valkopaita, joukkueen maalipörssin ykköspaikkaa Sami Rinta-Kahilan kanssa jakava Joonas Ruumensaari taisteli pallosta SAPA-pelaajan kanssa. Kuva Mika Telinkangas

Menneen viikon mielenkiinto kohdistui MPS/Atletico Malmiin, onnistuuko PPJ:n kaato ja unelmat sarjanoususta? Tasapeli tuli! MPS/2020 puolestaan tahkosi tasurin sinänsä merkityksettömässä pelissä. Reservipitoinen Puistolan Urheilijat antautui SAPA:lle, ja Malmin Ponnistajat möhlivät voiton Klaukkalassa.

Yläsarja

MPS/Atletico Malmi otti Mosan Wembleyllä vastaan kolmella ex-liigapelaajalla vahvistuneen PPJ:n, joka johti sarjaa kolme pinnaa malmilaisia edellä. Jesse Ketonen nosti heti alussa tunnelmat ylös vieden ”Ticon” 1-0 johtoon. Gnistanikoni ja sarjajyrä Tuomas Mustonen onnistui kuitenkin ennen loukkaantumistaan tasoittamaan tilanteeksi 1-1, vielä ensi jakson lisäminuuteilla vieraat kirivät 1-2 taukojohtoon.

Toisella jaksolla rutinoitunut Pekka Sihvola vei rangaistuspilkulta PPJ:n jo 1-3 johtoon. Apua tuli, Ticon 2-3 kavennus merkittiin PPJ:n omaksi maaliksi. PPJ:n hallinnoima peli sai kuitenkin huikean lopun. Sitkeän kotijoukkueen Alexander Lindström maalasi lisäajan 3. minuutilla päätösluvuiksi 3-3.

Näin joukkueiden välinen piste-ero säilyi kolmena, PPJ:n kannalta tulosta synkensi se, että FC Finnkurd singahti nyt piikkipaikalle yhden pisteen etumatkalla.

MPS/Atletico jatkaa hyvää syyskauttaan lauantaina 25.9. klo 14.00 Mosan Wembleyllä, vastassa on tuolloin LPS.

MPS/2020 saa jatkaa huolettomasti syyspelejään. Joukkue ei nouse eikä tipu, vaan saa nauttia pelaamisen ilosta. Viime torstain ottelu Atlantis FC/Akatemiaa vastaan päättyi sopuisasti 1-1. Malmilaisten tasapelipinnan tuoneen maalin laukoi viimeisellä minuutilla Miika Lindqvist.

Ensi lauantaina klo 14.00 Kontulan nurmella puhalletaan käyntiin ottelu FC Kontu – MPS/2020.

Alasarja

Puistolan Urheilijat isännöi hiukan B-kokoonpanolla kovasti sarjapaikastaan taistelevaa SAPA/3:sta. Tämä näkyi myös hyväkuntoisella Koudan nurmella, vieraat olivat selvästi nälkäisempiä ja hallitsivat pelitapahtumia, vaikka Lari Sintonen veikin hienolla kulmapotkumaalilla PuiU:n 1-0 johtoon. Vieraiden uutteruus kuitenkin palkittiin, ja he pääsivät niittaamaan pallon lähietäisyydeltä kotijoukkueen maalin kattoon. Taukotulos 1-1.

Toisen jakson alussa vieraat saivat halvan 1-2 johtomaalin päästen PuiU:n syöttöharhan jälkeen toimittamaan pallon tyhjään veskaan. Ja miltei heti perään he pääsivät helppoon läpijuoksuun, joka huipentui 1-3 maaliin. Näihin lukemiin myös kotijoukkueen kannalta aneeminen mittelö päättyi.

PuiU:n seuraava ja kauden viimeinen mahdollisuus tarjota kotiyleisölleen parasta on ensi lauantaina 25.9. klo 15.00 Puistolan nurmella, kun vastaan asettuu KoiPS. Sateen turmellessa viikolla Puistolan nurmea, ottelu siirtyy Tapulin tekonurmelle.

Malmin Ponnistajat meni Nurmijärvelle, ja antoi kotijoukkue NJS/2:lle juhlan aiheen. Kotijoukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa nujertaen malmilaiset 4-1. Ponnarien kuparisen rikkomisesta vastasi Leevi Lehkonen.

Mutta ei suurta hätää, Ponnistajilla on 15 pistettä, joilla voi melko turvallisesti käydä seuraavaan taistoon pinnan enemmän kerännyttä Riihimäen Palloseuraa vastaan. Tämä peli starttaa liikkeelle perjantaina 24.9. klo 19.30 Tapulin tekonurmella.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSyksyä kohden
Seuraava artikkeliMalmin torista toivotaan viihtyisää ja turvallista