Siltamäen Nuorisoseura löysi uudet tilat

Naisten takana näkyvät rappuset johtavat kellarikerrokseen, jossa sijaitseva kerhohuone kunnostetaan liikuntatilaksi. Kuva Teija Loponen

Siltamäen Huollon kellarikerroksen tila Kauriintiellä muuttuu puusepänverstaasta liikuntasaliksi. Remontti on vielä kesken, mutta toiminnan alkuun 6.9. kaiken pitäisi olla valmista.

Osa ryhmistä toimii jatkossa Suutarilan ala-asteella ja yksi aikuisten ryhmä Suutarinkylän peruskoululla, kokkikerhot taas nuorisotalolla.

-Olimme vähän pakon edessä. Pandemian aiheuttama toiminnan katkos tyhjensi kukkaroa niin, ettei vanhassa tilassa Kiertotähdenpolulla enää ollut käytännön mahdollisuutta jatkaa, kertoo Siltamäen Nuorisoseuran toiminnanjohtaja Seija Helenius.

-Tottakai muutto pois vanhoista tiloista oli haikeaa, mutta vaihtoehtoja ei tosiaan ollut. Onneksi Seija sai vinkin tämän tilan mahdollisesta tyhjenemisestä ja ilmoitti heti Siltamäen Huollolle halukkuudestamme päästä tänne, toteaa seuran johtokuntaan kuuluva Tuulikki Toropainen.

-Ja onhan tämä sijainniltaan hyvä monille, kun on keskemmällä asuinaluetta ja viereisellä ostoskeskuksella on hyvin pysäköintitilaa, lisää toinen johtokunnan jäsen, Ullamarjut Bruun-Lekman.

Iloinen asia on sekin, että tilaan tulee pehmeä ja turvallinen sekä lämmin lattia. Enää ei ohjaajien tarvitse pelätä lasten liukastumisia kivipintaisella lattialla, eikä talvisin palella lattiatason liikkeitä tehdessä.

Muutto tietää monenlaisia muutoksia. Uusissa tiloissa käynnistyy toiminta alle kouluikäisille, joille on muskaria, temppusirkusta, poplaulantaa ja ukulelen soittoa. Samaten Kauriintiellä toteutetaan koululaisten taidekerhot ja jooga sekä aikuisten joogat ja kehonhuolto.

-Äänekkäämmät toiminnat kuten koululaisten tanssiryhmät pääsevät Suutarilan ala-asteelle. Olen todella kiitollinen ja iloinen siitä, miten rehtori Kari Töyrylä meihin suhtautui ja järjesti tarvitsemamme tilat kouluikäisten monenlaisia tanssitunteja varten.

Osa Nuorisoseuran toiminnoista jää nyt jäähylle sopivien tilojen puutteessa, niitä ovat aikuisten kahvakuula, lattarit, samba ja burleski. Suutarinkylän peruskoululle tulee aivan uusi ryhmä, aikuisten kiinteytys, jossa noudatetaan kahden metrin turvavälejä.

-Sitten kun meillä on varaa äänieristää salin katto, voimme ottaa sinne lisää toimintaa. Nyt aloitamme täällä ”hiljaisimmilla” tunneilla, kuvailee Seija Helenius.

Kokkikerhot lukiolaistyttöjen vetämänä saavat tukikohdan Suutarilan nutalta, tosin rajoitusten aikaan ryhmäkoot jäävät todella pieniksi.

Muutosten polulla otettiin myös uusia askeleita.

-Olemme nyt mukana Suomen harrastamisen mallissa. Eli tiukan kilpailutuksen kautta saimme järjestettäviksi kuvataide- ja teatterikerhoja ainakin Pakilan ja Tapanilan kouluilla. Koulu tarjoaa tilat, me tuotamme ohjaajat ja materiaalit, kiteyttää Helenius.

Nuorisoseuralla jatkuu myös yhteistyö Valokeilassa Koillinen -taidehankkeessa.

Siltamäen Nuorisoseura on toiminut Siltamäki-Suutarila-alueen omana harrastusten tarjoajana jo 1970-luvun alusta.

-On ihanaa, että meidät mielletään alueen omaksi seuraksi. Ja meillä on harrastajia jo kolmannessa polvessa, mikä on todella hienoa. Tänne on muuttanut paljon nuoria perheitä, jotka ovat itse asuneet lapsuutensa täällä ja olleet Nuorisoseuran toiminnassa mukana. Paluumuutto kotikulmille on merkinnyt myös tuttuun paikallisseuraan paluuta, johtokunnan jäsenet kertovat mielissään.

Seija Heleniukselle muutos on suurin.

-Kiertotähdenpolulla minulla oli oma toimistohuone ja oli mukava tavata harrastamaan tulevia lapsia, nuoria ja aikuisia sekä jutella heidän kanssaan. Samaten heidän oli helppo kysellä kaikenlaista siinä ohimennen. Uusissa tiloissa ei toimistolle ole tilaa, joten työskentelen Suomen Nuorisoseurat ry:n tiloissa Tikkurilassa. Ikävää on se, etten enää automaattisesti tapaa harrastajia, mutta nyt Nuorisoseurajärjestön väkeen on suora ja helppo yhteys, kun ollaan samassa toimistossa.

Uuteen toimintakauteen Siltamäen Nuorisoseura lähtee innokkain mielin.

-Mahtavaa, että toiminta voi taas käynnistyä!

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmi saa pyörätelineitä yli 100 000 eurolla
Seuraava artikkeliIlon aiheita