Strömsin talojen ullakoille asuntoja

Strömsin tila
Strömsin tilan vanha päärakennus kuvattuna vuonna 1974. KUVAAJA JARNO PELTONEN / HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO

Helsingin kaupungin rakennusvalvontapalvelut on antanut luvan rakentaa Ala-Malmin Riihenkulmanpolulle lisää asuntoja. As Oy Leijonamieli on hakenut lupaa tehdä yhteensä 112 neliömetrin kokoiset asunnot entisen Strömsin tilan päärakennuksen ja viereisen Brusaksen talon kylmiin vinttitiloihin. Paikoitusalueelle tehdään kaksi uutta autopaikkaa.

Tarkoitus on tehdä vesikatolle kattoikkunoita ja päätyjulkisivuun päätyjulkisivuikkunoita. Huopakatto muutetaan saumapeltikatoksi.

Nykyisellään taloissa on yhteensä viisi asuntoa. Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa uusista suunnitelmista.

Vuodelta 2001 peräisin olevan asemakaavan mukaan alue on kulttuuritoimintaa palvelevien rakennusten ja asuinrakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö säilytetään. Olennaisena osana Malmin historiaan kuuluvat rakennukset on suojeltu asemakaavamerkinnällä sr-2. Se tarkoittaa, ettei kaupunkikuvallisesti arvokkaita rakennuksia saa purkaa eikä muuttaa niin, että rakennuksen arvo tai tyyli tärveltyy.

Uusien asuntojen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeras Oy.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliSuuntimopuiston koulutie vielä kesken
Seuraava artikkeliHautausmaan pengermuurista löytyi hautakiviä!