Siltamäen uimahalli on vihdoinkin auki

Siltamäen uimahalli
Ennen tätä viikkoa asiakkaat eivät ole päässeet Siltamäen uimahalliin tänä vuonna ollenkaan. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Siltamäen uimahalli on ollut koronapandemian takia kiinni marraskuun loppupuolelta asti. Ovet avattiin yleisölle maanantaina. Vielä on kuitenkin epäselvää, että onko aukiolo tullut jäädäkseen ja milloin ryhmätunnit käynnistyvät.

Toistaiseksi halli on auki ja ottaa yleisöä sisään puolet hallin kapasiteetista.

– En osaa vielä sanoa jatkosta, että miten rajoitukset vaikuttavat. Odotellaan kaupungin koronakoordinaatioryhmän päätöksiä, sanoo hallipäällikkö Janne Hartonen.

Koordinaatioryhmän uudet linjaukset eivät olleet vielä viime viikolla selvillä.

Asiakkaiden toivotaan käyttävän aulassa ja pukuhuoneissa maskia, pitävän muihin 2 metrin etäisyyttä ja tulevan paikalle vain terveenä. Saunassa ja altaalla maskia ei tarvitse käyttää. Uimahallitiloissa on asiakkaiden käyttöön myös käsidesiä. Uima-aikaa ei ole rajoitettu entisestä, vaan yksi käyntikerta voi kestää 1,5 tuntia.

Siltamäen uintia harrastavat seniorit toivovat jo kovasti senioriuintien alkamista, mutta Urheiluhallit Oy:n verkkosivuilta ei ole selvinnyt, että mikä on senioriuintien tilanne. Yksi senioriuimareista pyysi jo Lähitietoakin selvittämään heille, että milloin senioriuinnit alkavat.

Viime viikolla valtion viranomaiset antoivat uusia määräyksiä, jotka olivat niin epäselviä, että Siltamäenkin uimahallissa päätettiin odottaa, että miten Helsingin kaupunki asioita tulkitsee.

– Kyllä meidän tahtotila on ollut saada halli auki ja saada myös harrastukset pyörimään, mutta vähän huuli pyöreänä täällä ollaan, kun avin ja hallituksen linjaukset ovat niin ristiriitaisia. Sitten on vielä Helsingin oma koronakoordinaatioryhmä, jonka mukaan mekin Urheiluhalleissa eletään, kertoo hallipäällikkö Janne Hartonen.

Harrastusryhmien alkaminen Siltamäen pienehkössä uimahallissa voi estyä, jos voimaan astuu ehdoton linjaus, että ryhmissä pitää pitää kahden metrin etäisyys muihin.

– Sellainen etäisyys ei oikein onnistu Siltamäen hallissa, Hartonen toteaa.

Yhtä asiaa hallipäällikkö toivoo nyt erityisen paljon.

– Tulisipa koronapassi nopeasti, niin se ratkaisisi nämä ongelmat.

Urheiluhallit Oy:n henkilökunta on ollut lomautettuna puolisen vuotta. Lomautukset päättyivät juhannuksena, jolloin alkoi kesälomakausi. Töihin palanneet ovat tehneet muun muassa siivoustöitä ja henkilökuntaa on myös kierrätetty jo aiemmin avatuissa halleissa kuten Malmilla.

– Lomautettuna on ollut suunnilleen kaksisataa ihmistä. Minä olen ollut töissä esimiehenä, ja osa laitosmiehistä on ollut töissä, jotta on saatu tehtyä välttämättömimmät työt.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHautausmaan pengermuurista löytyi hautakiviä!
Seuraava artikkeliLuonnon puolesta