Krishna-liike sai luvan sauna-keittiörakennukselle

Vanha Helsingintie 14 vanhat rakennukset on suojeltu. Kuva ajalta, jolloin rakennuksia hallinnoi sosiaalitoimi ja siellä toimi vanhusten virkistyskeskus. Kuva Teija Loponen

Ala-Malmilla osoitteessa Vanha Helsingintie 14 eli vanhalla virkistyskeskuksella toimiva Krishna-liike ISKCON Suomessa on saanut kaupungin maankäyttöjohtajalta myönteisen vastauksen poikkeamishakemukseensa.

Krisna-liike rakentaa tontille tuplasti rakennuspaikalle merkittyä isomman rakennuksen, rakennusoikeutta olisi 60m2, mutta lupa heltisi 120 m2 rakennukselle. Tontin rakennusalojen yhteenlaskettua rakennusoikeutta ei kuitenkaan ylitetä.

Hakemuksen mukaan kyseessä on saunarakennus, jossa saa olla pienimuotoista keittiö- ja ravintolatoimintaa. Uudisrakennus sijoittuu tontin etelänurkkaan, jossa on aiemminkin ollut saunarakennus, joka on sittemmin palanut.

Samalla haettiin poikkeamista tontin käyttötarkoitukseen, tontti on sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta. Päärakennuksen yläkerta tulee uudestaan henkilökunnan asumiskäyttöön, huonetilaa on 100 m2. Lisäksi päärakennukseen tulee ravintolatoimintaa.

Hakija perustelee tontin käyttötarkoitusmerkinnästä poikkeamista sillä, että Krishna-liike aloittaa kasvisravintolatoiminnan päärakennuksessa. Hakijan mukaan henkilökunnalla on välttämätön tarve asua toimintapaikassa Krishna-liikkeen toiminnan kannalta.

Tontin pihapiiri on luokiteltu kiinteäksi muinaisjäännökseksi, Sonaby Malm Malmby Storby. Tontilla on nykyisin kaksi kaksikerroksista puurunkoista rakennusta sekä vanhaa ja arvokasta puustoa. Piha-alue on pääosin nurmi- ja hiekkapintainen. Pihapiiri liittyy viereisen Longinojan varren historialliseen kulttuurimaisemaan.

Teija Loponen

Edellinen artikkeli37 miljoonan budjetilla rakennettavasta Malmin Luisteluareenasta kaksikerroksinen
Seuraava artikkeliTekemisen meininkiä Pihlajamäessä: PK-35:llä uusittu stadion