37 miljoonan budjetilla rakennettavasta Malmin Luisteluareenasta kaksikerroksinen

Luisteluareena
Luisteluareenan hankekuva kaakosta, Kehä 1:n suunnasta katsoen. Kuva WasaGroup-WasaPlan

Helsingin Luisteluareena Oy:n (HIFK Bandy ja Vesta ry) ja WasaGroup Oy:n yhteishankkeen, Malmin Luisteluareenan, suunnitelmat ovat tarkentuneet. Luvassa on kaksikerroksinen monitoimihalli.

Malmin Luisteluareena -hankkeen budjetti on arviolta 37 miljoonaa euroa. Eergiatehokas monitoimihalli yhdistää liikunnan ja liiketilat saman katon alle. Halli on kooltaan noin 20 000 neliötä, ja noin 9 000 neliön jääalueelle mahtuu täysimittainen jääpallokenttä. Liiketiloja halliin tulee pyöreästi 6 000 neliötä.

Katsomopaikkoja tulee noin 1 500, tapahtumissa ja messuissa halliin mahtuu 3 000–4 000 henkeä.

Malmin Luisteluareenalle tavoitellaan noin 100 000 käyttäjää vuosittain, mikä vastaa Brahen kentän käyttäjämääriä. Halli tulee sijaitsemaan Kehä 1:n varrella aivan Malmin liityntärampin läheisyydessä, mikä tekee saapumisen uudelle hallille helpoksi.

Hankkeen tonttivaraukselle on haettu jatkoa Helsingin kaupungilta.

-Hanke alkaa muotoutua ja sen valmistuminen on taas askelen lähempänä kehitysvaiheen ja kaupungin sekä WasaGroupin kanssa tehtävän hyvän yhteistyön ansiosta, kiittelee Helsingin Luisteluareena Oy:n Markus Larsson.

Nyt arvioidaan, että hallin rakentaminen voisi alkaa vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, jolloin halli valmistuisi syksyllä 2023.

-On hienoa, että olemme löytäneet toimivan konseptin hallille, jolle tulee olemaan huomattava tarve. Tällä hetkellä käydään neuvotteluja mahdollisten liiketilojen käyttäjien kanssa. Kunhan viimeiset päätökset ja asiat saadaan kuntoon, voidaan hallin rakentaminen aloittaa, kertoo WasaGroupin hankekehitysjohtaja Timo Pahkala. WasaGroup toimii Luisteluareenan hankekehittäjänä, suunnittelijana ja rakennuttajana.

Hallin omistajaksi tulee WasaGroupin rahoituskumppani Tuohex Kiinteistörahasto ja Helsingin Luisteluareena Oy toimii hallin operaattorina ja jääkerroksen päävuokralaisena.

Teija Loponen