Pukinmäen kesäteatteria Mustasaaressa: Kaivon salaisuus vie mielikuvitusmaailmaan

kaivon salaisuus
Kaivon salaisuudessa nähdään muun muassa keksijä ja lentävä laiva. Kuva Anu Myllyniemi

Tänä kesänä nähdään Pukinmäen taidekoulujen teatterioppilas Iiris Hämäläisen ideasta syntynyt steampunk-henkinen kesäteatteriesitys. Uutuusnäytelmään liittyy lentävä laiva ja siinä yhdistyvät jälleen teatteri, sirkus ja ilma-akrobatia.

Koronapandemian vuoksi lähes vuodella siirtyneen Kaivon salaisuus -esityksen miljöönä on maanalainen maailma, jonne koulutyttö Eerika tipahtaa oltuaan ilkeä kavereilleen.

Omituisessa ja vähän vinksahtaneessa maailmassa Erika törmää omaperäisen keksijän perheeseen ja ystävystyy keksijän tyttären Isabellan kanssa. Erika saa myös kuulla maanalaisten hallitsijasisarten riidasta ja ilkeästä kuningattaresta, joka piinaa valtakunnan asukkaita.

Esitys yhdistää tuttuun tapaan teatteria ja sirkusta ja siinä nähdään muun muassa ilma-akrobatiaa, vertikaalikangasta ja trapetsia.

Esiintyjiä on mukana yhteensä 12.

-Nuoret esiintyjät ovat olleet valtavan innoissaan päästessään mukaan tähän mahtavaan mielikuvitusmaailmaan ja uskon, että katsojatkin ovat, toteaa näytelmän ohjaaja Anu Myllyniemi. 

Tarinan hahmoja on koko työryhmä ideoinut yhdessä, mutta keskeisimmät hahmot, Eerika, keksijä ja kuningatar, ovat Iiris Hämäläisen luomuksia.

-Kirjasin jossain vaiheessa ylös mistä kaikista kirjoista, elokuvista ja sarjoista otin inspiraatiota ja niitä oli aika paljon, Hämäläinen kertoo. Suurimmiksi inspiraation kohteiksi Hämäläinen mainitsee Liisa Ihmemaassa -tarinat sekä Studio Ghibli -elokuvat.

Koko prosessi on ollut pitkä.

-Jälkikäteen, kun on lukenut jotain käsikirjoituksia, niin mietin, että apua, teinkö tästä näin puisevan, Hämäläinen naurahtaa. Samalla hän myöntää käsikirjoituksen olevan hyvä ja sen, että pitää olla armollinen itselleen.

Aikataulujen ja esiintymispaikkojen siirtymisten vuoksi esitystä on jouduttu muokkaamaan useasti, jotta lavasteet ja puvustus sopivat uuteen esityspaikkaan.
Kaikesta huolimatta Iiris uskoo, että katsojat pääsevät näkemään hienon, jännittävän, monimutkaisen ja viihdyttävän esityksen, joka jää mieliin.

Toinen Pukinmäen taidekoulujen kesäteatteriesitys tullaan näkemään perinteiseen tapaan Fallkullan kotieläintilalla.

Teija Loponen

Näytökset Mustasaaressa: ke 30.6. klo 18.30, to 1.7.,  la 3.7. klo 13 ja su 4.7. klo 13. ja 15. Ti 6.7. – to 8.7. , la 10.7. klo 13 ja su 11.7. klo 13. ja 15.

Ikäsuositus: yli 3-v ja koko perhe, kesto 45 min. Lauttamatka Taivallahdesta noin 45 min, edestakainen lauttalippu 5 e (alle 10-v ilmaiseksi huoltajan seurassa, vain käteismaksu! Teatterilippu 6 e paikan päällä käteisellä. Lippuvaraukset ja info: mustasaari@evl.fi tai 09 2340 2590.

Edellinen artikkeliKoillisessa pitää paikkansa sanonta: Vanhassa vara parempi
Seuraava artikkeliMatti Lintumäelle Yrittäjäristi