Matti Lintumäelle Yrittäjäristi

Matti Lintumäelle yrittäjäristiti
Maija Lintumäki kiinnitti timanttisen yrittäjäristin Matin pikkutakkiin, vieressä Seppo Pieviläinen ritariviitassaan kunniakirjan kanssa. Kuva Teija Loponen

Vihertalo Lintumäkeä Malmin keskustassa 30 vuotta pyörittänyt Matti Lintumäki sai viikko sitten vastaanottaa Yrittäjien Timanttiristin 30-vuotisesta yrittäjäurastaan.

-Onhan tämä nyt todellinen juhlavuosi, kun ensin sain Malminseudun Yritysyhdistyksen Vuoden yrittäjä -tunnustuksen ja nyt sitten vielä tämän yrittäjäristin, tuumiskeli Matti Lintumäki juhlahumun keskellä Kirkonkyläntiellä sijaitsevassa liikkeessään.

Tunnustuksen ojensivat Matille hänen serkkunsa Maija Lintumäki, joka toimi vuosikymmeniä yrittäjänä samassa talossa sijainneessa Hiushoitola Lintumäessä sekä Yrittäjien von Wright-ritaristoon kuuluva Seppo Pieviläinen.

Viktor Julius von Wright -ritaristo toimii Suomen Yrittäjien Mestarikiltaneuvoston yhteydessä. Ritariston jäsenyys on korkein tunnustus käsityön ja sitä lähellä olevien alojen hyväksi toimineille käsi- ja pienteollisuuden asiaa ajaneille Suomen kansalaisille ja jäsenenä voi olla vain 12 henkilöä kerrallaan. Ritaristo hoitaa muun muassa juuri timanttiristien juhlallisia luovutuksia.

Matti Lintumäki on palvellut malmilaisia ja sen lähialueiden ihmisiä jo kolme vuosikymmentä kukkakaupassaan. Lomapäiviä ei mies pidä kuin juhannuksena ja työpäivät ovat yleensä 12-tuntisia. Silti palvelu on aina yhtä ystävällistä.

Aamuisin kesäkukkien ulosasettelussa auttaa hänen 92-vuotias Terho-isänsä, joka tulee myös illalla nostelemaan kukat takaisin sisään. Tuntityöntekijöitä on apuna 2-3.

-Työnteko on minulle elämäntapa, ei sitä osaa oikein muuten olla, Matti pohdiskelee.

-Silloin kuin poikamme syntyi, haki Matti meidät laitokselta kotiin ja tuumi sen jälkeen, että tästähän voisi varmaan jo lähteä kaupalle, muistelee Matin Siiri-vaimo hymyssä suin. Sama työinto on jatkunut edelleenkin.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPukinmäen kesäteatteria Mustasaaressa: Kaivon salaisuus vie mielikuvitusmaailmaan
Seuraava artikkeliOmaStadi ehdotukset arvioitavana: Ideoita mehiläistarhauksesta nuotiopaikkaan