Voimistelijat tähtäävät Tähtiseuraksi

Salla-Virranniemi
Voimistelujaoston toiminnanjohtaja Salla Virranniemi.

Tapanilan Erän voimistelujaosto on mukana Voimisteluliiton ohjelmassa, jossa seuraa kehittämällä ja uudistamalla tähdätään Tähtiseura-tunnukseen.

Projekti käynnistyi viime vuonna Voimistelujaoston toiminnanjohtaja Salla Virranniemen kunnianhimoisesta aloitteesta. -Voimistelujaoston toimintaa on viime vuosina kehitetty, mutta konkreettiset työkalut ovat puuttuneet. Tähtiseura-laatuohjelma tarjoaa niitä seuralle. Kehittämistyön avulla voimistelujaostomme tähtää Olympiakomitean ja Voimisteluliiton myöntämään Tähtiseura-tunnukseen, kertoo Salla Virranniemi.

Tähtiseura-tunnus on tae siitä, että seuran toiminta on laadukasta ja vastuullista ja että seuran toiminta on järjestetty hyvin ja tasokkaasti. Tähtiseurat ovat edelläkävijöitä, jotka kuuntelevat jäseniään ja kehittävät toimintaansa palautteen perusteella.

–Toiminnanjohtajan tukena tässä projektissa toimii aktiivinen kehittämistiimi. Toiminnanjohtajan ja johtokunnan lisäksi työssä on mukana kehittämisestä kiinnostuneita vapaaehtoisia, kiittelee Ines Antti-Poika.

Koronaepidemia on kohdistunut osaan Voimistelujaoston toiminnasta, mutta kulisseissa tapahtuu paljon. Ahkeria seuratoimijoita toimii niin joukkueenjohtajina ja rahastonhoitajina kuin tapahtumatiimissä ja vastaperustetuissa viestintä- ja kilpailutiimeissäkin.

Vapaaehtoisilla on suuri rooli seuran toiminnassa, ja heidän työpanoksensa on korvaamaton esimerkiksi onnistuneiden tapahtumien ja kilpailujen järjestelyissä. Kehitysprosessin avulla pyritään madaltamaan kynnystä uusien seuratoimijoiden rekrytoinnissa, kun ohjeita ja tukea on jatkossa saatavilla entistä helpommin.

-Kun työ tehdään nyt hyvin, on Voimistelujaosto jatkossa kilpailukykyisempi ja pystyy tarjoamaan entistä laadukkaampaa palvelua niin nykyisille kuin uusillekin harrastajille. Vanhempien ja voimistelijoiden vaatimukset kasvavat ja laadukkaan toiminnan järjestäminen vaatii seuroilta yhä enemmän. Erityisesti lasten ja nuorten aktiivisella osallistamisella halutaan tukea ja kannustaa nuoria vaikuttamaan omaan toimintaansa, pohtii Virranniemi.

Jaoston johtaminen ja kehittäminen vaatii systemaattisia toimia. Toiminnanjohtajan arki koostuu monipuolisista työtehtävistä, joihin korona-aika on tuonut ylimääräisen mausteen. Yhteydenpito valmentajien ja vanhempien kanssa on aktiivista, ja nopealla aikataululla tapahtuvat muutokset vaativat joustavuutta kaikilta osapuolilta. Salla Virranniemi kiittääkin niin valmentajia kuin voimistelijoita ja heidän vanhempiaan ymmärryksestä sekä tuesta haastavina aikoina.

Syyskaudella jaosto tarjoaa jäsenilleen entistä laadukkaampia harjoitustiloja, kun voimistelijat pääsevät harjoittelemaan upouuteen Tapulikaupungin liikuntakeskukseen. Syksyllä avattavaan halliin valmistuu kolme täyden voimistelumaton kokoista aluetta, joissa jokaisessa on joustava voimistelukanveesi.

TL

Tähtiseura-laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: Lasten ja nuorten toiminta, aikuisliikunta ja huippu-urheilu.

Edellinen artikkeliMoottoripyörät ja autoilijat huristelevat luvatonta reittiä Pihlajamäessä
Seuraava artikkeliLuonto- ja virkistysalueita kohennetaan 10 vuoden sisällä