Joka toinen I-juna ajaa Koillisen asemien ohi

Kuluneella viikolla matkustajat eivät tienneet, pysähtyykö I-juna Malmin asemalla, vai pyyhältääkö vain ohi.

Lukuisat ratatyöt vaikuttavat kesän junaliikenteeseen. Maanantaina 7.6. alkanut Pukinmäen siltaremontti on aiheuttanut muutoksia lähijunaliikenteeseen. Moni junalla kulkija on joutunut tahtomattaan Tikkurilaan, kun vasta matkan aikana on ilmoitettu, että juna ei pysähdykään Malmin, Tapanilan tai Puistolan asemalla. Epäselvää tilannetta selkeytään lauantaista alkaen niin, että junalla kulkijat tietävät jo etukäteen, pysähtyykö juna kaikilla asemilla vai ei.

VR pahoittelee sitä, että junille alun perin suunniteltu liikennemalli osoittautui liian häiriöherkäksi ja matkustajien näkökulmasta ennakoimattomaksi. Väylävirasto, Fintraffic, VR ja HSL päättivät viime perjantaina yhdessä muutoksista I-junien kulussa. Tavoitteena on sujuvoittaa ja parantaa liikennöintiä sekä informointia matkustajalle.

Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan pysähtymättä myös Tikkurilan ja Oulunkylän välillä, eli Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin ohi.  Väliasemien kautta kulkevat I-junat ajavat edelleen pysähtymättä Pukinmäen ohi.

Lähiliikennekonduktöörejä kohdennetaan opastamaan matkustajia Oulunkylän ja Malmin asemilla. Lisäksi kuulutuksia ja näytöissä olevaa matkustajainformaatiota muokataan ja junissa olevaa informaatiota parannetaan.

Arkisin klo 5:45 lähdöstä alkaen klo 18:45 lähtöön saakka joka toinen I-juna (lähdöt minuuteilla -05, -25 ja -45) ohittaa Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Väliin jäävät I-junat (lähdöt minuuteilla -15, -35 ja -55) ohittavat vain Pukinmäen, kuten tähänkin asti.

Klo 19:15 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.

Niinä aikoina, kun I-junat ohittavat useampia asemia, palvelee K-juna Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia.

Viikonloppuisin klo 7:55 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.

Muutos astuu voimaan lauantaina 12.6. ja kestää 29.8. saakka.

Teija Loponen