Asahin taikaa

EveliinaRusi
Eveliina Rusi

Saat testattavaksi lyhyen sarjan asahia.

Asahissa keskitytään hengittämiseen, rentouden tunteeseen ja liikkuvuuden lisäämiseen.

Lue ensin nämä kaksi liikettä rauhassa ajatuksella läpi. Asetu sitten rauhalliseen paikkaan tavoitteena rauhoittua ja rentoutua.

Asetu lantionlevyiseen haara-asentoon, tunne lattia jalkapohjiesi alla. 

Laita polviin pehmeys, jotta lantio kääntyy neutraaliin asentoon ja selkä on lepoasennossa. Tunne miten tukevasti seisot. Anna keholle lupa rentoutua.

Lähde hengittämään nenän kautta sisään ja nosta samalla sivukautta kädet ylös. Hengitä ulos ja laske kädet edestä alas. 

Kun kädet ojentuvat ylös ilma virtaa sieraimistasi sisään ja polvet ojentuvat. Kun ilma virtaa sieraimistasi ulos polvet niiaavat hieman. 

Keskity tunteeseen, miten keho on rento, miten ilma virtaa sisään ja ulos. Sulje silmät ja nauti. 

Toista liikettä niin kauan, kun sinusta tuntuu hyvältä, luontevalta ja tunnistat rentouden ja läsnäolon tunteen kehossasi ja mielessäsi.

Anna käsien jäädä sitten roikkumaan rentoina sivuille. Tunne jalkapohjat tukevasti maata vasten. Tunne rentous kehossasi.

Pyöristä selkä niin, että selkärangastasi muodostuu c-kirjain. Lantio ja yläselkä kääntyvät eteenpäin. Tunne miten ranka saa ihanan liikkeen pyöristyksestä.

Vie kädet suorina alaviistoon kämmenselät vastakkain edessäsi. Katse lattiassa. Hengitä ulos.

Hengitä sisään, suorista ranka ja lähde viemään käsiä taka-alaviistoon niin, että käännät peukalot takaseinää kohti. Katse yläviistoon. Tunne miten rintakehä avautuu.

Toista liikettä haluamasi määrä hengitellen ja nauttien jokaisesta liikeradasta.

Jos sinusta tuntui hyvältä, jos sinusta tuntui, että haluat lisää, jos sinusta tuntui, että kehosi ja mielesi kaipaa tätä – tervetuloa mukaan Tapanilan Kylätilan pihalle maanantaisin!