Koilliseen yli 30 uutta kaupunkipyöräasemaa

Kaupunkipyörät
Koillisen kaupunkipyöräasemien määrä tulee kasvamaan rutkasti. Kuvan pyöräasema Viikinmäessä on ollut jo pari vuotta käytössä. Kuva Janina Issakainen

Ensi kesänä kaupunkipyöräpalvelu laajenee lähes koko Helsinkiin. Koillis-Helsingissä Ala-Tikkurilaa lukuun ottamatta kaikki kaupunginosat tulevat saamaan kaupunkipyöräasemia.

Koillis-Helsingissä on tähän saakka saatu nauttia kaupunkipyörien käytöstä vain Viikin, Viikinmäen ja Pihlajamäen nurkilla.

Moni on vuosien mittaan toivonut kaupunkipyöriä koko Koilliseen, eri kaupunginosien keskeisiin solmukohtiin ja etenkin juna-asemien läheisyyteen. Tänä kesänä toive toteutuu.

Nyt varsin reippaasti laajentuvan kaupunkipyöräpalvelun uudet asemat saadaan käyttöön juhannukseen mennessä. Uusia asemia ryhdytään asentamaan toukokuun alusta alkaen ja ne otetaan käyttöön yksitellen heti, kun ne on saatu paikalleen. Kaikki uudet pyörät on tarkoitus saada käyttöön heinäkuun alkuun mennessä.

Helsinkiin on tulossa kaikkiaan 105 uutta asemaa ja 1050 uutta pyörää, joilla täydennetään myös olemassa olevaa palvelualuetta. Koillis-Helsinkiin uusista asemista tulee reilut 30.

Toiveita tulevan laajennuksen asemapaikoista kyseltiin 2020 elo-syyskuussa ja niitä pyrittiin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Jakomäessä kaupunkipyöräasemat tulevat osoitteisiin Jakomäentie 18 ja Jakomäenkuja 2. Lisäksi yksi asema tulee Alppikylään, Tattariharjuntie 51:een.

Puistolassa asemapaikat tulevat olemaan Heikinlaakson puolella Vanha Porvoontie 32, Puistolanraitti 5, Puistolantori 1 ja Puistolan asema osoitteella Tapulikaupungintie 1. Tapulikaupunkiin tulee kaupunkipyöriä myös osoitteeseen Maatullinkuja 17.

Suutarilan ja Siltamäen puolella kaupunkipyörien pisteet tulevat olemaan Sateenkaarentie/Suutarilantie 60, Jousimiehentie 3 ja Töyrynummentie 2 sekä Pertunpellontie 4.

Tapanilassa ja Malmilla asemat saadaan osoitteisiin Kotinummentie 68 ja 5 (Huhtakuja), Takalantie 27, Tasankotie 14, Tapanilan asema Sompiontori 1 sekä Saniaiskuja 1. Asemat tulevat myös Halmetien ja Vanha Tapanilantie 70 kulmaukseen ja Laulurastaantie 25:een. Kirkonkyläntielle pyöriä tulee kolmeen osoitteeseen, 79 (Vanhan Tapanilantien kulmaus), 34 (Syystie) ja 23 (Malmin sairaala).

Malmin asemaa lähimmät pyöräasemat tulevat Ylä-Malmintorille ja Ala-Malmintorille Pikkalankatu 5:een. Lisäksi pyöräasema saadaan Teerisuontie 27:een, Väärämäentie 2-4:ään, Karviaistie 3:een ja Tilketorille.

Pukinmäessä kaupunkipyöräasemien osoitteet ovat Karhusuontie 27, Jokipellontie 10, Kenttätie 10 ja Pukinmäen aukio 4 (juna-asema).

Pihlajamäessä uusi pyöräpiste tulee Lucina Hagmanin kuja 1:een. Ostoskeskuksella pyöräasema oli jo viime kesänäkin.

Uudet pyöräasemat löytää kartalta täältä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliValintoja
Seuraava artikkeliSEO:n säiliöt saastuttivat maata Malmilla