Pukinmäen terveysasema taas käytössä

Säterintie 2
Malmin terveysaseman toiminnot on nyt hajautettu Malmille ja Pukinmäkeen. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Pukinmäen vanha terveysasema otettiin uudelleen terveysasemakäyttöön viikko sitten. Säterintie 2:ssa hoidetaan nyt pukinmäkeläisten lisäksi muitakin Malmin terveysaseman asiakkaita.

Koronapandemian ajan Malmin terveysasema on toiminut koronaterveysasemana ja sen asiakkaat ovat olleet hajautettuna useammalle lähistön terveysasemalle. Osa Malmin terveysasemapalveluista on jo palautunut Malmille.

Nyt Malmin ja Pukinmäen terveysasemapalvelujen yhteinen takaisinsoittonumero on Malmin tuttu numero 09 310 57702. Asiakkaita palvellaan arkisin kello 8-16.  

Pukinmäen terveysasemalla palveluvalikoimaan kuuluvat lääkärien ja hoitajien kiireettömät ja kiireelliset vastaanottoajat ajanvarauksella, kiireellinen ensiapu ja toimistopalvelut. Hengitystieinfektiot kuten yskä ja nuha hoidetaan edelleen Malmin koronaterveysasemalla.

-Haluamme taata Malmin terveysaseman asiakkaille palvelut keskitetymmin, niin kuin muuallakin Helsingissä. Nyt toimipisteitä on kaksi, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Malmin terveysasemalla, osoitteessa Talvelantie 4, on tällä hetkellä vastaanottoja C-portaan toisessa kerroksessa. Malmi tarjoaa asiakkaille kiireettömiä ja kiireellisiä ajanvarausvastaanottoja, mutta ei kiireellistä ensiapua, eikä toimistopalveluja. Toiseen kerrokseen ei ole hissiä. Pukinmäen terveysasema on sen sijaan esteetön.

Vastaanottoaikoja Malmin terveysaseman rakennuksessa on rajoitettu, koska Malmilla alakerrassa toimii edelleen koronaterveysasema.

Malmin neuvolan vastaanotot jatkuvat terveysaseman toisessa kerroksessa. 

Malmin terveysaseman puhelinnumerossa ei hoideta korona-asioita.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin kenttäalueelle voisi rakentaa ilmailun säilyessä
Seuraava artikkeliMalmin seurakunnalle kunniamaininta rohkeudesta