Malmin seurakunnalle kunniamaininta rohkeudesta

Malmin seurakunnan mediakokonaisuu
Malmin seurakunnan mediakokonaisuus toi kunniamaininnan viestintäkisassa.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on palkinnut Malmin seurakunnan Älä pelkää –mediakokonaisuuden kunniamaininnalla “Rohkeus”.

Malmin seurakunnan saama kunniamaininta tuli mediakokonaisuudesta, johon kuuluivat viime vuonna pyhäinpäivän aikaan toteutetut Älä pelkää –lehti, Lasten pyhäinpäivä –tapahtuma Malmin hautausmaalla sekä Kai Sadinmaan Kuolleiden podcast, jonka seurakunta tuotti yhdessä Kirkko ja Kaupunki –median kanssa.

Palkinnon saajat valitsi tuomaristo, jonka muodostivat muotoilija Pekka Piippo, Studio Pekka Piippo Oy, toimitusjohtaja Heidi Selkäinaho, Somepoint Oy, Senior Consultant Terttu Sopanen, Brunnen ja viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Raine Tiessalo, Perheyritysten liitto.

-Malmin seurakunnan Älä pelkää -mediakokonaisuus uskaltaa kohdata herkän aiheen arkailemattomasti. Mediakokonaisuus on kokeileva ja onnistunut tapa viedä kirkkoa lähemmäksi ihmisten arkea, totesi tuomaristo kunniamaininnan perusteluista.

Tuomaristo kiitti myös median lähestymistapaa, joka tuo niin toivoa kuin ratkaisuja sekä nostaa esiin alueen ihmisiä tarinoineen.

Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka iloitsee siitä, että tunnustus tuli nimenomaan rohkeudesta.

-Rohkeus ei maksa mitään, kyse on enemmänkin näystä ja asenteesta. Meillä strategia on sama kuin alkukirkossa, eli Menkää ja tehkää. Teemme viestintää rohkeasti ja menemme ihmisten luokse.

-Seurakuntamediaa voidaan tehdä ihan samoilla kriteereillä kuin muutenkin mediaa, vaikuttavasti ja ammattimaisesti ihmistä kiinnostavalla tavalla. Etunamme on se, että mediakokonaisuutta tehtiin suurella joukolla ja sydämellä, huipputiimillä ja tiiviissä yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, lisää seurakunnan viestintäjohtaja Anu Merenlahti.

Pääpalkinnon jakoivat tänä vuonna OP-ryhmän Rahapuhetta ja Metsä Boardin vuosikertomus. ProCom ry palkitsee Suomen vaikuttavimmat organisaatiomediat vuosittain. ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPukinmäen terveysasema taas käytössä
Seuraava artikkeliViikissä testataan lumensulatuslaitetta