Puistolan jalkapallokasvatin maali sykähdytti Skotlannissa

Amanda Rantanen
Amanda Rantasella on nyt takanaan 56 sekuntia maajoukkuekokemusta, ja tuiki tärkeä maali. Tästä on hyvä jatkaa! Kuva Palloliitto

Puistolalaisen Rantasen jalkapalloperheen kasvatti Amanda, 22, räjäytti Suomen naisten maajoukkueen riemuntunteet valloilleen viime viikolla Edinburghissa. Amanda huipensi 56 sekunnin ensiesiintymisensä maajoukkueessa nenämaaliin, joka sinetöi Suomen 1- 0 voiton tuiki tärkeässä EM-karsintaottelussa.

Amanda Rantanen kirmaisi pelinumerolla 13 kentälle ottelun lisäajalla Suomen puolustaessa mieleistä 0-0 tulosta ennakkosuosikki Skotlantia vastaan. Neljännellä lisäminuutilla Emmi Alanen syötti Suomen puolustuksesta pitkän purkupallon, johon Amanda säntäsi pystyjuoksuun. Loppu on pelinumerolla 13 esiintyneen Amandan ikimuistoista juhlaa.

-Juoksin vain, sain pari tatsii ja kolmas oli liian kova, yritin sitten vain sijoittaa ja sitten se meni maaliiin. Ihan mieletöntä, en vielä tajua, sain auttaa meidät voittoon. Super siistii, ihan hullu fiilis, purki Amanda liikuttuneena tuntojaan heti urotekonsa jälkeen Palloliiton videolle.

Tarkennuksena, Amandan sijoitusyritys kimposi maalivahdista päin sankarittaren naamaa ja nenää, josta se kimposi vierimään Skotlannin maalin perukoille. Rantasen maali vankisti vahvasti Suomen naisten mahdollisuuksia selviytyä miesten lailla Euroopan mestaruusturnaukseen. Suomi voitti lokakuussa Skotlannin Helsingissä, ja portti EM-kisoihin aukeaa Suomen voittaessa helmikuussa kotikentällään Portugalin.

Suomen sankarin Amandan futisharrastus käynnistyi aikanaan kodin läheisyydessä Puistolan Urheilijoiden tyttöjoukkueessa, josta pelaajapolku on kulkenut Käpylän Palloon, PK-35:een, HJK:hon ja uudelleen Peekoohon, jossa Amanda tällä kaudella tykitti 10 liigamaalia Kansallisessa liigassa.

PK-35:n vastuuvalmentajana toimii Amandan isä ex-ammattijalkapalloilija Rami Rantanen. Perhepanosta PK-35 Helsinki-joukkueessa vahvistaa Amandan äiti Anne-Maria Weckström, joka jakaa joukkueen valmennusvastuuta Rami miehensä kanssa.

Puistolalainen Rantasen perhe on todellinen jalkapallodynastia. Amandan kaksoisveli Daniel on pelannut myös veikkausliigassa, ja oli menneellä kaudella nostamassa AC Oulua Veikkausliigaan.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliPukinmäen Sirkuskoulu mukana: Monikulttuurinen teatteri tulee valloittamaan
Seuraava artikkeliHyvää mieltä