Tanssielämyksiä sosiaalisella etäisyydellä

Kati-Raatikainen
Kati Raatikainen on mukana molemmissa marras- joulukuussa nähtävissä taide-elämyksissä. Kuva Teija Loponen

Tapulikaupungin ja Tapanilan kirjastoissa nähdään Tanssia sosiaalisella etäisyydellä -videoinstallaatio, joka koostuu keväällä 2020 kuvatuista tanssillisista kohtaamisista verkossa.

Viime keväänä COVID-19-virus muutti mahdollisuuksia kokoontua ja olla kosketuksissa toisten ihmisten kanssa. Valokeilassa Koillinen – Tanssia sosiaalisella etäisyydellä -projekti toteutti mahdollisuuden yhdessä tanssimiseen tanssijoiden kohtaamatta, peilaamalla toisen liikettä videoyhteyden kautta.

Projektin toteuttivat esitystaiteilijat Angela al Debs ja Kati Raatikainen. Videotanssitapaamiset olivat tarkoitettu kaiken ikäisille ja kaikenlaisille ihmisille. Kommunikointikielinä olivat suomi, englanti ja arabia.

Angela al Debs toimii taiteilijana Suomessa Artist at Risk järjestön kautta AR-Safe Haven Helsingissä, yhteistyössä Kansallisteatterin ja Zodiakin kanssa. AR-residenssin kuratoi Perpetuum Mobile (PM), ja sitä rahoittivat Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajanosasto, Kansallisteatteri ja Zodiak Uuden tanssin keskus.

Kati Raatikainen on Zodiakin Valokeilassa Koillinen -projektissa työskentelevä koreografi, joka on kiinnostunut esitystaiteen monipuolisista mahdollisuuksista.

Keväällä tehty installaatio on nähtävillä Tapulikaupungin kirjastolla 25.11.-26.11. klo 14-20 ja 27.11. klo 11-16. Tapanilan kirjastolla sen voi käydä katsomassa 30.11. ja 1.12. klo 14-20.

Toinenkin Valokeilassa Koillinen hankkeen projekti nähdään marras-joulukuussa neljässä kaupunginosassa.  Se on kenkien kierrätykseen perustuva osallistava installaatio ”Kulkijat”.

-Tervetuloa tuomaan vanhat ja käyttämättömäksi jääneet kengät osaksi installaatiota ja juttelemaan tai hakemaan installaation päätteeksi kierrätetyt kengät käyttöösi, kutsuu hanketaiteilija Kati Raatikainen.

Kulkijat -taide-elämys koetaan Maatullin aukiolla Tapulikaupungissa 28.11. klo 12-16, Siltamäen ostarilla 5.12. klo 14-17, Tapanilan urheilukeskuksella 9.12. klo 16-19 ja Puistolan torilla 10.12. klo 16-19.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan Erän Hannes Toloselle A-junioreiden SM-hopeaa
Seuraava artikkeliValoa kohden