Tapanilan Erän Hannes Toloselle A-junioreiden SM-hopeaa

Hannes Tolonen
Erän nuori nyrkkeilylupaus Hannes Tolonen saavutti jo SM-hopeaa.

SM-hopean napanneella Erän 17-vuotiaalla Hanneksella on vasta 14 nyrkkeilyottelua takanaan. Tavoitteena on tulevaisuudessa voittaa yleisen sarjan mestaruus.

Hannes aloitti nyrkkeilyn 13-vuotiaana. Taustalla oli halu kokeilla lajia, jossa on paljon kontaktia sekä huipulla olevien ammattinyrkkeilijöiden ihailu. Hanneksella on hyvät edellytykset menestykseen, sillä hän on kilpailuhenkinen, sinnikäs, kunnianhimoinen sekä samalla nöyrä.

Lähes jokainen päivä alkaa omaehtoisella aamulenkillä. Lisäksi treenisalilla kuluu 5 iltaa viikossa. Treenimotivaatiota pitää yllä jatkuva kehitys, monipuoliset treenit, hyvä valmentaja ja tahto voittaa. -Tavoitteenani on tulevaisuudessa voittaa yleisen sarjan mestaruus. Vanhempani tukevat harrastustani. Äiti ja isä kuljettava treeneihin ja isä käy katsomassa otteluitani. Hyvät tukijoukot merkitsevät paljon, Hannes kiittelee.

Hannes on valmis suosittelemaan nyrkkeilyä muillekin, jotka pitävät nopeatempoisesta lajista.

-Nyrkkeilyssä vaaditaan rytmitajua, lihaskuntoa ja reaktiokykyä sekä mielenhallintaa, nuori mies tietää.

Hannes Tolosen valmentajana toimii Tapanilan Erän pitkäaikainen päävalmentaja Jari Johansson. Kun Hannes aloitti kilpanyrkkeilyn, valmentaja näki heti potentiaalisen urheilijan edessään. Nyt yhteistä harjoittelua on takana vuoden verran.

-Vuosi on ollut täynnä tasaista kehittymistä. Hannekselle on kertynyt neljätoista ottelua, niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin, listaa Jari, joka kuvaa itseään vaativaksi valmentajaksi. Hanneksella ja Jarilla on hyvä valmentaja – harjoittelija -suhde.

-Hannes analysoi hyvin omaa tekemistään ja haastaa myös valmentajaa kehittymään. Ihanteellinen valmennettava ja esimerkillinen nuori urheilija niin salilla, kuin siviilissäkin, sanoo Jari.

Tapanilan Erältä löytyy nyrkkeilykouluja, nyrkkeilyakatemia, kilpanyrkkeilyä ja kuntonyrkkeilyä: http://www.taenyrkkeily.fi/.

TL

Edellinen artikkeliLaiholan talo meni nurin tyhjillä äänillä
Seuraava artikkeliTanssielämyksiä sosiaalisella etäisyydellä