Maatullin koulun kolmen kärki valittu

Nappulaliiga
Jatkokehittelyyn pääsivät ehdotukset Ketju, Metsäaukio ja kuvassa oleva Nappulaliiga.

Tapulikaupungin Maatullin ala-asteen tulevasta koulurakennuksesta on käynnissä arkkitehtuurikilpailu. Kimnaasipolulle nousevan uudisrakennuskilpailun toiseen vaiheeseen on valittu kolme suunnitelmaa.

Uusi koulu tulee olemaan monitoimirakennus, joka tarjoaa tilat 700 oppilaan peruskoululle luokille 1-9, sekä päiväkodille ja leikkipuistolle. Uuteen rakennukseen muuttavat nykyiset Maatullin ala-aste, päiväkoti Minttu ja leikkipuisto Tapuli. Tiloja tarjotaan myös kerho- ja harrastekäyttöön.

Arkkitehtuurikilpailuun tuli 71 hyväksyttyä ehdotusta. Jatkokehitettäväiksi valittiin ehdotukset Ketju, Metsäaukio ja Nappulaliiga. Tuomariston mukaan ehdotusten joukossa on paljon lähestymistavaltaan kiinnostavia ja huolellisesti tutkittuja töitä.

Suunnitelmien jatkokehittäminen alkaa marraskuussa. Tällöin kerätään myös tietoja tilojen käyttäjien edustajilta, kuten koululta ja paikallisista harrasteryhmistä.

Suunnitelmien seuraavat versiot julkaistaan kilpailun verkkosivulla helmikuussa 2021. Näitä toisen vaiheen töitä saavat myös kaupunkilaiset kommentoida ja kommentit annetaan tiedoksi kilpailun tuomaristolle.

Kilpailun olisi tarkoitus ratketa arviolta maaliskuussa 2021.

Kilpailun ratkettua käynnistetään rakennushankkeen suunnittelu ja muutetaan rakentamista ohjaavaa asemakaavaa. Kilpailussa valitaan myös uuden rakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelijat.

Rakentaminen alkaa tämänhetkisen suunnitelman mukaan vuoden 2022 keväällä, ja rakennus valmistuu vuoden 2024 kesällä.

Maatullin ala-aste ja päiväkoti Minttu muuttavat ensi vuonna väliaikaisesti Suuntimopuistoon rakennettaviin tiloihin odottamaan uutta rakennusta.

Teija Loponen

Metsäaukio
Ketju
Edellinen artikkeliMalmin tornista 39 – Ylösveto ja muutos suunnitelmiin
Seuraava artikkeliHSL luopumassa bussilinjan 611 lopettamisesta