HSL luopumassa bussilinjan 611 lopettamisesta

Linja 611
Linja 611 kulkee sittenkin jatkossakin. Kuva Janina Issakainen

Asukkaiden palautevyöry on auttanut. HSL on näillä näkymin luopumassa bussilinjan 611 lakkauttamisesta ja linjan 61 typistämisestä Pukinmäen asemalle. Asia varmistuu, kun lopullinen linjastoluonnos valmistuu.

HSL esitteli uuden ehdotuksen nettiblogissaan viime viikolla. Monien asukkaiden toivomusten mukaan linja 611 säilyy ja se ajaa jatkossakin Siltamäessä ja Suutarilassa nykyisellä reitillään. Näin ollen vaihdoton joukkoliikenneyhteys Helsingin keskustaan säilyy ennallaan. Myös ruuhkalinja 611B aiotaan säilyttää.

Uuden ehdotuksen mukaan linja 611 liikennöi arkisin. Linjan rinnalle perustetaan uusi hiljaisen ajan linja 611K. Se liikennöi myöhään iltaisin, öisin sekä viikonloppuisin. Linjan 611K reitti on Suutarilassa ja Siltamäessä sama kuin linjan 611 mutta se ajaa Itä-Pakilan ja Oulunkylän kautta. Samalla Itä-Pakilan ja Oulunkylän nykyisen linjan 64 viikonloppuliikenne lakkautetaan.

Monille Tapaninvainion ja Pukinmäen asukkaille on ilouutinen, että linja 61 aiotaan säilyttää keskustaan ennallaan. Töyrynummen itäosan asukkaille myönteistä on, että linjan pohjoispäähän on luvassa reittimuutos, jonka mukaan bussi 61 korvaa linjan 61T vuorot kaikkina aikoina. Näin ollen Töyrynummen Yrttimaantieltä ja Tapanilan urheilukeskuksesta pääsee Rautatientorille jokaisena viikonpäivänä.

Uuden ehdotuksen mukaan runkolinjaa 610 ei perusteta. Linjan 554 reittiä ehdotetaan jatkettavaksi Siltamäestä Kehä III:n ja Jumbon kautta lentoasemalle.

Lopullinen linjastoluonnos etenee valmistuttuaan HSL:n hallituksen käsittelyyn, ja muutokset astuvat voimaan arviolta syksyllä 2022.

Jani Jakonen