Viikki-Seura palkitsi Rasoul Khorramin

Riitta korhonen ja Rasoul-Khorram
Rasoul Khorram sai Viikki-Seuralta kunniakirjan ja palkinnon hienosta teostaan. Vieressä puheenjohtaja Riitta Korhonen Kuva Heikki Poroila

Viikki-Seuran johtokunta palkitsi vuoden 2020 viikkiläisenä tekona valokuvanäyttelyn Jaskan hetket, josta tunnustuksen sai näyttelyn ideoija ja toteuttaja, dokumentaristi Rasoul Khorram.

Viikin metsässä oli esillä kesäkuussa näyttely Jaskan hetket. Näyttelyn valokuvat olivat jo eläkkeellä olevan mainossuunnittelija Jaakko Penttisen ottamia. Penttinen sai aivoinfarktin pari vuotta sitten, eikä ole vielä pystynyt jatkamaan rakasta valokuvausharrastustaan.

-Jaska pitää etenkin katunäkymien kuvaamisesta ja hänellä on erittäin hienoja valokuvia. Lisäksi hän pitää luonnosta ja rakastaa metsää. Päätimme järjestää ilman apurahaa kerätystä materiaalista hänelle näyttelyn Viikin metsässä. Teimme sen hänelle yllätyksenä ja toivoen, että näyttely toisi hänelle uutta intoa valokuvaamiseen, jota hän haluaisi jatkaa, kertoo Rasoul Khorram.

Myös Penttinen saa Viikki-Seuralta Khorramin tavoin lahjakortin.

Media-alan ammattilainen ja dokumenttielokuvien tekijä Rasoul Khorram muutti Iranin Kurdistanista Suomeen kymmenen vuotta sitten. Täälläkin hän on ollut mukana media-alan projekteissa ja tehnyt useita dokumentteja.

-Palkinnon saaminen merkitsee minulle hyvin paljon. On hienoa, kun sydämestä haluaa tehdä suomalaisille hyvää ja tuottaa iloa, niin joku myös huomaa nämä aktiiviset teot. Tämä tunnustus tuntui niin hyvältä, että aion jatkossa olla vielä aktiivisempi ilon jakamisessa suomalaisille.

Khorram kertoo jakaneensa suomalaisille auringonsiemeniä ja tehneensä muitakin ilahduttavia asioita, koska on itsekin saanut täällä kokea hyvää.

Kukansiemeniä hän on lähettänyt myös äidilleen Kurdistaniin, joka on jakanut niistä kasvattamansa kukat naapureille tuottamaan iloa.  Samalla äiti on voinut kertoa Suomesta, jossa hänen poikansa nykyään asuu ja josta siemenet tulivat.

-Minulla on työn alla Äitini kukat -niminen näyttely, Khorram paljastaa.


Viikissä palkitaan vuosittain

Viikki-Seura on huomioinut viikkiläisiä ”Vuoden viikkiläinen teko” tai ”Vuoden viikkiläinen” -kunniamaininnalla ja pikku palkinnolla vuodesta 2014 alkaen. Ensimmäisenä vuonna palkittiin ”Läksyapua nutalla” -ryhmä, joka auttoi maahanmuuttajien lapsia lauantaisin läksyjen teossa Viikin nuorisotalolla.

-Tarkoitus on huomioida tapahtumia tai henkilöitä, jotka sopivat viikkiläisyyteen ja parantavat yhteisöllisyyttä asuinympäristössämme. Rasoul Khorramin toteuttama ”Jaskan hetket” valokuvanäyttely Viikin metsässä 5.6.-20.6. oli oivallinen ja lämminhenkinen toteutus vaatimattoman valokuvaajan kuvista metsän keskellä ja sopi erityisen hyvin tähän korona-aikaan, toteaa Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen.

Viikki-Seura jakaa myös ”Paras palsta” -huomionosoituksen vuosittain Vadelmakallion viljelypalsta-alueella parhaiten palstansa hoitaneelle henkilölle.

-Joskus on ollut vaikea valita parasta palstaa, silloin on palkittu useampi palsta, kertoo Korhonen.

Teija Loponen