Tulishow, enkelibongausta ja kynttilämeri hautausmaalla pyhäinpäivänä

Malmin-hautausmaan-kappeli-TL
Malmin hautausmaan kappeleiden luona kuullaan romaniorkesteria ja tarjotaan kuumaa juomaa. Kuva Teija Loponen

Koko perheelle tarkoitettua Lasten pyhäinpäivää vietetään tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa hautausmaalla. Malmin hautausmaalla on luvassa tulitaiteilijoita, valotaidetta, enkelirastipolku sekä tuhansien kynttilöiden meri.

Malmin seurakunnan järjestämä lasten tapahtuma käynnistyy Latokartanon torilta, jossa tulitaiteilijat esiintyvät tasatunnein kello 16 alkaen. Hautausmaalle johtavan Viikin alikulkutunnelin valojen ja varjojen jälkeen hautausmaalla vaelletaan perhekunnittain omaan tahtiin, bongaten enkeleitä ja tehden tehtäviä.

Lopuksi koko perhe voi käydä sytyttämässä kynttilän rakkaiden haudalla tai muualle haudattujen muistomerkillä sekä ihailla hautausmaalla loistavaa kynttilämerta. Lasten tapahtumaosuus jatkuu klo 19 saakka.

Aikuisille hautausmaalla on saarnattomia musiikkihartauksia Isossa kappelissa klo 11-17 välillä ja kello 18 esiintyy romaniorkesteri Missio Romano ulkona kappelialueella.

Hautausmaatapahtuma keskittyy poismenneiden rakkaiden muistelemiseen valoisassa hengessä vuoden pimeimpään aikaan. Viime vuonna Malmin seurakunta tarjoili kuumaa juomaa ja kohtasi noin 800 ihmistä päivän aikana. Tänäkin vuonna tarjolla on kuumaa juomaa kiertävistä kahvirepuista sekä kappeleiden takana.

Hautausmaalla on paikalla kymmeniä pappeja ja diakoneja valmiina keskustelemaan kävijöiden kanssa sekä seurakunnan lastenohjaajia. Halutessaan Malmin hautausmaalla saa luottamuksellista keskusteluapua itselleen tai perheelleen koskipa asia elämää tai kuolemaa.

Kuolemasta on usein vaikea puhua. Pyhäinpäivä ja Halloween osuvat tänä vuonna samalle päivälle ja ovat monelle se ajankohta, jolloin on helpompi käsitellä elämän rajallisuutta, tekipä sen rauhallisesti tai riehakkaasti.

Lasten tapahtumaa ovat toteuttamassa myös partiolippukunta Viikin Vesikot sekä Pihlajamäen Lions-klubi. K-SuperMarket Viikki tarjoaa sähköt, Maunulan Saunabaari katokset sekä Fazer makeisia.

Tapahtuma on pääosin ulkoilmatapahtuma.

-Rohkaisemme kuitenkin kaikkia käyttämään matalalla kynnyksellä maskia. Kaikki seurakunnan työntekijät pitävät tapahtumassa maskia ja käsidesiä on saatavilla monessa pisteessä. Myös turvaväleistä kannattaa itse huolehtia, muistuttaa seurakunnan viestinnän asiantuntija Anna Patronen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMesenaattikampanja käynnissä Malmin lentokentän hyväksi: Helsingin ainoa nimikkokiitotie tarjolla
Seuraava artikkeliOma stadi