Mesenaattikampanja käynnissä Malmin lentokentän hyväksi: Helsingin ainoa nimikkokiitotie tarjolla

Mesenaattikampanjalla halutaan säilyttää tämä maisema ja ilmailun mahdollisuus Malmilla. Kuva Teija Loponen

Malmin lentokentän ystävät ry:llä on meneillään kampanja, jolla kerätään varoja Malmin lentokentän pelastamiseen tähtäävien kuntavaalitoimenpiteiden toteuttamiseen. Mesenaattikampanja on käynnissä 15.11. saakka ja sen minimitavoitteena on kerätä vähintään 40 000 euroa.

Vielä on aikaa osallistua mesenaattikampanjaan, jolla kerätään varoja toimiin Malmin lentoaseman pelastamiseksi. MLY:n tavoitteena on vaikuttaa päättäjiin ja kertoa suunnitellun vaalilehden avulla helsinkiläisille ja päättäjille oikeat faktat Malmin lentoasemasta, kentän tilanteesta ennen ja nyt, sekä ilmailun tulevaisuuden mahdollisuuksista talouselämälle ja kaupunkilaisille.

Lehdessä esitellään kaupunginhallituksen päätökset ja äänestyskäyttäytymiset, Helsingin tonttitilanne ja vaihtoehdot Malmin rakentamiselle. Lisäksi nostetaan esille Malmin lentoaseman taloudelliset vaikutukset Helsingin kaupungille, lentoaseman ainutlaatuisen niittyalueen ja Longinojan luontoarvot ja rakentamisen vaikutukset niihin sekä Malmin lentoaseman historiallinen merkitys. Äänestäjien avuksi julkaistaan vuoden 2021 ehdokkaiden ja puolueiden kannat Malmin lentoaseman rakentamiseen.

Mesenaattikampanjaan voi osallistua monin tavoin aina 20 eurosta tuhansien eurojen panostuksiin. Vaihtoehtoina on muun muassa maksaa henkilöjäsenyys yhdistykselle, ostaa Kentän ympäri vuoden ympäri -valokuvakirja, Malmi – Helsingin lentoasemakirja signeerauksin, lippu EFHF-bileisiin, simulaattorilento tai lento ultrakevyellä lentokoneella, kuumailmapallolento tai ilmoitustilaa vaalilehteen. Yksi onnellinen voi lisäksi hankkia nimikkokiitotien haluamallaan nimellä, edellyttäen, että kenttä säilyy.

Ellei 40000 euron minimisummatavoitetta saavuteta, palautetaan maksetut summat takaisin. Päätavoitteena on 100 000 euroa.

Mesenaattikampanja löytyy osoitteella https://mesenaatti.me/1747/malmin-lentokentta-kuntavaalikampanja/.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEnsimmäinen Stadin slangin kirjoitusopas: Skrivaa snygisti
Seuraava artikkeliTulishow, enkelibongausta ja kynttilämeri hautausmaalla pyhäinpäivänä