Koillis Seura yhdistää eri toimijat: Jakomäkeä kehitetään yhä paremmaksi

Tuire Siili ja Margit Isomäki toivovat uusia toimijoita Koillis Seuraan. Taustalla Jakomäen Sydän, johon seurankin toiminta siirtyy. Kuva Teija Loponen

Lähes kaikissa kaupunginosissa on oma kaupunginosaseura, jonka tehtävänä on vaalia alueen asukkaiden etua esimerkiksi kaupunkiin päin sekä järjestää yhteisöllisiä tapahtumia. Jakomäessä tehtävää hoitaa Koillis Seura.

-Aiemmin nimenä oli Suurmetsä-Jakomäki-Seura, mutta vuonna 2014 se muutettiin Koillis Seuraksi. Nyt vielä hetken pidämme tukikohtana tätä pian purettavaa nuorisotalon yläkertaa, mutta pian pääsemme uusiin tiloihin Jakomäen Sydämeen, iloitsee seuran puheenjohtaja Margit Isomäki.

Koillis Seura elää samojen haasteiden edessä kuin useimmat muutkin kaupunginosaseurat.

-Etenkin meidän hallituksen jäsenemme ovat jo kovin ikääntyneitä. Ilomielin antaisimme ohjat nuoremmille, esittää seuran sihteeri Tuire Siili.

Seura kaipaisi myös jotakuta nuorempaa henkilöä, joka voisi päivittää seuran kotisivuja.

-Osaavalta ihmiseltä se ei varmaan veisi kuin tunnin, pari kuukaudessa. Meille se on haastavaa, kuvailee Siili.

Samaten seuran johto toivoisi asukkailta toiveita siitä, millaista toimintaa uusissa tiloissa tultaisiin järjestämään.

-Me voimme kutsua virkamiehiä tai eri alojen asiantuntijoita puhumaan jostain tietystä, toivotusta asiasta. Samaten voimme järjestää erilaisia tapahtumia, mutta niihin sitten toivoisimme satunnaisia vapaaehtoisia auttamaan vaikkapa kahvitusten järjestämisessä, tekniikan hoitamisessa ja monenlaisissa muissa asioissa. Työväenopiston kanssa voisi yrittää järjestää lyhytkursseja toivotuista aiheista ja muunkinlaiseen toimintaan uusissa tiloissa olisi mahdollisuus, jos vetäjiä löytyisi, naiset pohtivat.

Koillis Seura ottaa kantaa kaikkiin kaupungin esityksiin, joista tulee toimenpidepyyntö, sellaisia ovat muun muassa asemakaavanmuutokset.

-Me olemme alueemme virallinen yhteys kaupungin suuntaan. Olemme vuosien varrella ottaneet kantaa kaikkiin Jakomäen aluetta koskeviin hankkeisiin ja myös onnistuneet vaikuttamaan monesti asioihin, muistuttaa Margit Isomäki.

Seura järjestää nykyään muutamia kerhoja päiväsaikaan eläkeikäisille, lisäksi se osallistuu järjestäjänä alueen yhteistapahtumiin, kuten Joulumaahan. Joulumaan aika koittaa taas 29.11.

-Paljon muutakin voisimme tehdä, kunhan ideoita asukkailta tulisi. Koillisluotsi Outi Rissasen kanssa on jo vähän ideoitukin tulevaisuutta uusissa tiloissa, toteaa Isomäki.

-Näistä asioista tulemme tekemään nyt syksyllä kyselyn, johon kannattaa vastata ja tuoda toiveensa ja ideansa esille. Samaten toivomme vastattavan siihen, mitä itse olisi valmis asuinalueellaan tekemään, lisää Tuire Siili.

Jos ideoita on mielessä jo heti, ne voi lähettää myös sähköpostilla margit.isomaki@gmail.com tai tuiresiili@gmail.com.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillisen kirjastoille viisi 3D-tulostinta
Seuraava artikkeliPientalomatto tiivistyy kasvihuoneiden ympärille