Malmin peruskoulu esittäytyi kauppakeskuksessa

Malmlin-ya-koris
Malmin peruskoulun oppilaat Sumeya Abdullahi, Samy Ramadan, Yasin Abdullahi ja Shalom Nshuti pelaavat usein koripalloa välitunneilla. Kuva: Antti Iso-Metsälä

Malmin peruskoululaiset olivat esittelemässä kouluaan Malmin Novan SuperNova-tapahtumassa lokakuun alussa kahden päivän ajan.

Tavoitteena oli tehdä koulua entistä tunnetummaksi alueella. Paikalla vieraili ihmisiä erityisesti lounasaikaan.

Ohikulkijoita kiinnosti esimerkiksi kasvomaskinäyttely, johon oli koottu oppilaiden käsityötunneilla valmistamia maskeja.

Seinällä oli lisäksi nähtävillä valokuvia koronakeväänä kotona tehdyistä kotitaloustehtävistä. Myös vanhat opetustaulut, oppilaiden projektityöt sekä koulukonna Leevi olivat huomion kohteena. Leevi on kilpikonna, joka asustelee lukuvuoden aikana koululla ja ilahduttaa siellä koulun väkeä.

Novan aulassa pääsi kokeilemaan muun muassa koripallon heittoa ja megafortunan pelaamista. Koripallon heittely on yksi suosituimmista välitunninviettotavoista varsinkin yläkoululaisten keskuudessa.

Koulussa oli valmisteltu tapahtumaan tanssi- ja lauluesityksiä. 9.-luokkalainen Saara Huuskonen esitti torstaiaamupäivänä Novan aulassa hiphop-tanssia. Saaran mielestä esiintyminen oli mukava kokemus.

Lisäksi kuultiin kakkosluokkalaisten englanninkielinen lauluesitys sekä nähtiin viidennen luokan espanjan ryhmän

hedelmätanssiesitys, Baile de la fruta. Espanjan kieli on Malmin peruskoulussa hyvin suosittua, yli neljäsosa koko koulun oppilaista opiskelee espanjaa.

Paikalle sattumalta osunut entinen Malmin peruskoulun oppilas Faiza Mohamed muisteli hymyillen kouluaikaa: -Paras aika mun koko elämässä, sai olla kavereitten kanssa samassa koulussa.

Lukion toista luokkaa käyvä Faiza lähetti Malmin peruskoulun nykyisille oppilaille terveisiä: -Opiskelkaa hyvin, niin pääsette vielä hyvään lukioon!

Yhdeksäsluokkalainen Heta Härkönen oli mukana Malmin Novalla tapahtuman käytännön järjestelyissä, Heta kertoi ajatuksiaan Malmin peruskoulusta. Hänen mukaansa oman koulun asiat ovat hyvin järjestyksessä: -Koen oloni koulussa turvalliseksi ja miellyttäväksi.

Myös yhdeksäsluokkalainen Ridwaan Mohamed viihtyy mainiosti Malmin peruskoulussa: -Kaikkien ideat otetaan huomioon, ollaan toisille ystävällisiä ja otetaan kaikki mukaan.

Karim Elbediwi ja Liina Lahdenperä
Malmin peruskoulun 9. luokka,
valinnaisen viestinnän ryhmä

Osallistu Malmin peruskoulun aikakapseliprojektiin

  • Malmin peruskoulu tallentaa muistoja koronavuodesta 2020 ja sinetöi ne suureen puiseen laatikkoon, aikakapseliin. Kapseli sinetöidään ja avataan vasta vuonna 2078.
  • Osallistu ja lähetä muistosi, ajatuksesi tai terveisesi tulevaisuuteen. Kirjoita kynällä paperille, sillä tulosteet eivät kestä pitkää säilytysaikaa.
  • Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen: Aikakapseli, Malmin peruskoulu, PL 70302, 00099 Helsingin kaupunki.
  • Kuoret laitetaan avaamattomina aikakapseliin. Aineistoa otetaan vastaan vuoden 2020 loppuun.
Edellinen artikkeliKorona kuriin
Seuraava artikkeliMalmin tornista 38 – Malmiunelma