Korona kuriin

Koronatartuntojen määrä on edelleen kasvussa. Meillä Koillis-Helsingissä oli syyskuussa Stadin ammatti- ja aikuisopiston Vilppulantien toimipisteessä koronalle altistuneita 30 ja tartunnan saaneita kaksi. Helsingin Uudessa yhteiskoulussa altistuneita oli 21 ja yksi tartunnan saanut, Hietakummun ala-asteen koululla oli 37 altistunutta ja yksi tartunnan saanut ja Pihlajiston ala-asteella 28 altistunutta ja samoin yksi tartunnan saanut. Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Malmin kampuksella altistuneita oli 2 ja yksi tartunnan saanut. Kaupunginosittain koronavirustartunnan saaneita asuu Malmilla 73, Pihlajamäessä 78, Pukinmäki-Savelassa 53, Tapanilassa 32, Siltamäessä 41, Puistolassa 60, Suurmetsässä 20, Jakomäessä 48, Tapaninvainiossa 36 ja Viikissä 38. Nämä luvut ovat viime keskiviikolta.

Vaikka tartunnan saaneiden luvut eivät täällä suuren suuria ole, on silti syytä muistaa, että tartunnan voi saada kuka vain. Siksi jokaisen pitäisi ottaa huomioon oma ja myös muiden turvallisuus. Kasvosuojusten hyödyllisyydestä on esitetty vastakkaisiakin mielipiteitä, mutta nyt lienee vallalla se, että niistä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Ainakin sellaisissa tiloissa, joissa on paljon ihmisiä paikalla, niitä on syytä käyttää. Korona peruu jälleen monia tapahtumia, jotka jo kertaalleen siirrettiin keväältä eteenpäin. Kouluissa on valmiudet etäopetukseen, mutta siihen ei mielellään mennä, sillä kevätkausi osoitti, että osa oppilaista jää opetuksesta syrjään. Elleivät vanhemmat ole kotona auttamassa, eivät kaikki selviä edes etäyhteyteen pääsemisestä.

Ensi viikolla koululaiset ovat syyslomallaan. Osa lähtee perheen kesken mökille, jotkut suuntaavat pohjoiseen tai muihin kotimaan lomakohteisiin. Kotikulmille jääville on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Nuorisotaloilla on teematapahtumia ja pelailua, Malmitalolla koetaan Malmin Megahässäkkä ja Kino Helios esittää maksuttomia syyslomaleffoja. Tapanilan kirjastossa kuvataan Tik Tok-videoita ja tehdään animaatioita sekä tutustutaan optisiin leluihin. Kaikissa tapahtumissa toivotaan maskien käyttöä ja turvavälien noudattamista. Korona halutaan kuriin, ei leviämään.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMiksi yli viisikymppisen on vaikea löytää töitä? Asennemuutos avuksi ikärasismiin
Seuraava artikkeliMalmin peruskoulu esittäytyi kauppakeskuksessa